Annons

Idrottsministrar överens om sanktioner

Idrottsministrar från 26 nationer, däribland Sverige, är överens om att stänga ute Ryssland och Belarus från internationella tävlingar. Man vill också hindra ryska pengar att hamna i idrottens ekonomi.
Idrott • Publicerad 7 mars 2022
Anders Ygeman. Arkivbild.
Anders Ygeman. Arkivbild.Foto: Wiktor Nummelin/TT

Den brittiska kulturministern Nadine Dorries höll i videomötet tillsammans med idrottsministern Nigel Huddleston. Med på mötet var idrottsministrar från nationer som USA, Japan och Kanada samt ett antal EU-länder, bland annat Anders Ygeman (S) från Sverige, skriver sajten Inside the games.

Redan för en dryg vecka sedan lämnade Ygeman över ett förslag till EU om att verka för ett gemensamt beslut om att stänga ute ryssar och belarusier. EU har ännu inte tagit något beslut i frågan. Men ett stort antal internationella idrottsförbund har redan beslutat om att stänga av dessa länder från tävlande internationellt. Bland annat har Internationella olympiska kommittén uppmanat idrotterna att stänga ute ryssar och belarusier.

Annons

De 26 idrottsministrarna enades om att verka för samma sak, vilket blir mer som en markering. Dessutom vill man hindra att pengar från den ryska staten hamnar inom idrottens ekonomi.

Ministrarna ska också uppmana ländernas nationella idrottsorganisationer ska visa solidaritet med det ukrainska folket.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons