Annons

IFK Värnamo årets komet

IFK Värnamos fotbollslag på herrsidan är årets komet i Smålandsidrotten. Det blev officiellt i samband med årsmötet Sportjournalisternas Klubb, Småland, i Växjö under tisdagen.
Sport • Publicerad 8 december 2010

Det är sportjournalisterna, Smålands Idrottsförbund och Swedbank som står bakom utmärkelsen. Efter röstning hade IFK Värnamo 77 poäng, följt av Emelie Wikström, alpin åkare från Sävsjö, med 27 och Adam Almqvist, hockeytalang i HV 71, med 23 poäng.

– Oerhört hedrande för vår klubb, säger IFK Värnamos ordförande Kaj Larsson.

Annons

Hans lag vann överraskande division 1 Södra och avancerade till superettan. En superetta som nästa år innehåller tre småländska lag, IFK Värnamo, Öster och Jönköpings Södra.

Jonas Thern som tränare har lyckats fullt ut.

– Vi har ett ungt lag och i flera matcher har vi spelat med en medelålder kring 20 år. Det har medfört att många av våra ungdomar fått chansen i de olika pojk- och juniorlandslagen, säger Kaj Larsson.

– Under de senaste fem åren finns ingen klubb på vår nivå som skeppat iväg fler till allsvenskan än IFK Värnamo.

Men det finns två stora frågetecken inför superettan.

Stannar Jonas Thern kvar?

– Det är inte bestämt och just nu befinner sig Jonas med sina fotbollsgymnasister i Spanien. På fredag ska vi ha pusselbitarna i tränarfrågan på plats.

Hur blir det med Finnvedsvallen?

– VI sitter just nu i diskussioner med kommunen. Fritidsnämnden är medveten om att vi inte kan spela hemma tidigt på våren. Vi får konstgräs först 2012. När det gäller elljus och säkerhetsåtgärder finns politiska beslut att kraven från förbundet ska uppfyllas.

Tidigare kometer från Kronoberg

1990: Klas Eriksson, Växjö GK, 1992: Patrik Johansson, IFK Växjö, 1994: Jonas Björkman, Växjö TS, 1997: Ljungby Volleybollklubb, 2000: Carolina Klüft, IFK Växjö, 2003: Björn Wirdheim, Wäxjö MS, 2004: Emelie Svenningsson, Växjö GK.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons