Annons

IFK Värnamo ryckte ifrån Petrys Sylvia

IFK Värnamo och Sylvia är två av lagen som slåss i toppen av söderettan. I går möttes de i en match där förre Österspelaren Tomas Petry spelade en av huvudrollerna.
Sport • Publicerad 4 oktober 2010

Precis som när Öster tog hem seriesegern i fjol, är det upplagt för rafflande avslutning om vilket lag som vinner söderettan och vilket lag som kniper kvalplatsen – och därmed blir en möjlig motståndare för Öster i superettankvalet.

Att döma av söndagens match inför storpubliken 1388 på Finnvedsvallen, där IFK Värnamo vann med 3–1, är det just Värnamo som ser farligast ut i serien. Jonas Therns lag ligger etta i tabellen, två poäng före Qviding, men Värnamo har endast två matcher kvar att spela jämfört med tre för Qviding.

Annons

Trots förlusten har Sylvia fortfarande chansen, men då måste laget vinna sina tre återstående matcher, samtidigt som Qviding tappar fyra eller Värnamo max tar en poäng på sina två sista matcher.

– Klart att det ser tufft ut, men vi får hoppas på det bästa och ska göra allt vi kan för att vinna de tre matcherna vi har kvar, säger Tomas Petry.

Den målfarlige argentinaren ratades av Öster inför den här säsongen och är utlånad till Sylvia i Norrköping.

– Det har gått väldigt bra spelmässigt, men att jag inte har gjort fler mål beror på att jag inte har spelat alla matcher, säger Petry som dock har noterats för nio fullträffar och det är bara anfallskollegan Timmy Vilhelmsson som har gjort fler i Sylvia med sina elva.

I startelvan konkurrerar Petry också med Arsim Gashi och i går fick Petry, som dragit med en ljumskskada i en vecka, börja på bänken men kom in efter paus i stället för Gashi.

Petry hade bara varit på planen i 14 minuter innan han tvingades lämna den.

Efter att Sylvias Oliver Lönn nickat i ribban, ville Sylviaspelarena ha det till att bollen tog en Värnamospelare på handen och ha straff, men domaren vinkade avvärjande. De rödklädda bortaspelarna protesterade vilt och allra hetast var Tomas Petry som fick gult kort. När han inte gick undan fick han ytterligare en varning och därmed rött kort.

– Solklar straff. Den tog deras spelare på handen och bollen gick fram till mig. Jag sprang till domaren och sa till honom och fick gult kort. Sen säger domaren att jag bröstade honom, men det gjorde jag aldrig, säger Petry som missar Sylvias nästa match mot Ytterby.

Vid det läget stod det 2-1 till Värnamo och en Sylviastraff där kunde matchen har fått ett annat slut. Även om Sylvia satsade friskt framåt efter utvisningen, gjorde Värnamo ytterligare ett mål och vann helt rättvist.

Värnamo kan bli en otäck motståndare för Öster i ett eventuellt kval. Tränaren Jonas Thern har behållit stommen från i fjol, med unga landslagsspelare som Viktor Claesson, 18 år, Joseph Baffo, 17 år och Dzenis Kozica, 17 år i tongivande roller. Laget är offensivt och passningsskickligt.

Annons

Kontringsstarka Sylvia får leva på hoppet och skulle laget nå kvalplats – mot Öster – blir det en match med delade känslor för Tomas Petry.

– Det blir inte roligt eftersom jag har en massa kompisar där, men nu är jag i Sylvia och ger hundra procent för detta laget. Men jag hoppas det går bra för Öster som verkar ha fått ny energi med Hans Gren som tränare.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons