Annons

IFK Växjö-medlemmar ska diskutera utveckling

I morgon har IFK Växjös styrelse bjudit in tränare, ledare, aktiva, föräldrar och övriga medlemmar till en utvecklingsdag.
– Vi vill ha en dialog om hur föreningen ska utvecklas vidare, vi vill ge alla chansen att komma med synpunkter, förslag och idéer, förklarar IFK Växjös ordförande Johan Ancic.
Sport • Publicerad 15 oktober 2010

IFK Växjö har under många år tillhört de allra främsta friidrottsklubbarna i Sverige, eliten med Carolina Klüft i spetsen har radat upp framgångar både nationellt och internationellt. I?dag är det annorlunda sedan många slutat eller valt att flytta från Växjö. Senast i raden att avsluta friidrottskarriären är Ulrika Johansson och Erik Karlsson.

– Det stämmer att vi har haft en större bredd på elitnivå, men vi har många duktiga ungdomar och en tradition att producera duktiga friidrottare, säger Johan Ancic och låter som om IFK Växjö har förutsättningar att även i fram- tiden få fram elit.

Annons

Enligt IFK Växjös ordförande sätter i alla fall inte ekonomin stopp för det.

– Nej, vår ambition är att satsa på både bredd och spets.

Vilka diskussioner som kommer upp på lördagens medlemsmöte återstår att se. Att det blir debatt om hur satsningen på bredden kontra toppen kan man dock utgå ifrån, kanske kommer också IFK Växjös policy att inte låta juniorer delta i seniormästerskap upp till diskussion. Det blåste trots allt en del om IFK Växjö när stavhoppsstjärnan Angelica Bengtsson inte fick chansen att ta medalj i stora SM förra säsongen.

– Jag vet inte om just den frågan kommer att diskuteras, säger Johan Ancic som ser fram emot utvecklingsdagen där erfarenhet och nytänk ska staka ut vägen för IFK Växjö.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons