Annons

IFK Växjös guldrepris uteblev

Karlstad (SMP) Det blev ingen upprepning av historien.
En grym slutforcering av lag-SM i Karlstad räckte inte för IFK:s damer.
Hemmaklubben IF Göta hade en kanondag och blev övermäktiga.
Sport • Publicerad 22 juni 2006
Ett höjdarhopp. Linda Persson klarade 4,40 i stavhopp i gårdagens lag-SM i Karlstad, och därmed säkrade hon en plats till Europacupen.Foto: Hasse Sjögren
Ett höjdarhopp. Linda Persson klarade 4,40 i stavhopp i gårdagens lag-SM i Karlstad, och därmed säkrade hon en plats till Europacupen.Foto: Hasse SjögrenFoto: 

Målet för friidrottstjejerna i IFK Växjö var att åka upp till Karlstad för att försvara fjolårets guld. Gulddrömmarna fick sig en känga redan i inledningen av tävlingen för att sedan få nytt liv mot slutet. Efter den avslutande och avgörande stafetten försvann drömmarna dock helt och hållet och tjejerna fick vakna upp i verkligheten. En bitter verklighet där hemmaklubben IFK Göta visade sig vara starkast för dagen. IFK fick nöja sig med en trots allt finfin andraplats bakom ett Göta som övertygade från gren ett och vann helt rättvist.

- Vi räckte inte till riktigt i dag helt enkelt. Alla gör det bra, men Göta tar de där extrapoängen som behövs för att vinna. Det är små marginaler och till viss del skadeläget som avgör. Göta ställde upp med bästa tänkbara lag i dag det gjorde inte vi, berättade en trots det inte allt för nedstämd Håkan Widlund efter avslutningen.

Annons

Säkrade platsen Det och den han kunde glädjas åt var framför allt dagens prestation som utfördes av stavhopperskan Linda Persson. Med sitt hopp över 4,40 lyckades hon med bedriften att helt säkra platsen till Europacupen som avgörs i Malaga, veckan efter midsommarhelgen.

- Jättehärligt. Verkligen. Jag hoppade i en tävling i Tyskland i söndags och rev 4,40 på nerväg så jag visste att jag hade det i kroppen, klargjorde en lycklig Linda.

Linda gjorde även ett försök att slå det svenska rekordet på 4.51. En uppgift som blev övermäktig.

- Mitt mål var att klara 4,40. När det var klart kunde jag inte ladda om.

Linda precis som andraplatsen inte är något att skämmas för för IFK Växjö.

Tog ut steget Med ett facit de sex senaste åren med placeringar som: etta, etta, etta, trea, etta och nu tvåa, ska man bära huvudet högt. Denna gång är det bara att gratulera ett duktigt IF Göta.

Inte ens Carolina Klüft kunde sätta stopp för hemmaklubbens seger denna afton.

Men hon gjorde sitt bästa och tog ut steget ordentligt på sista kurvan av 200 metersloppet och då kunde inte startsnabba Emma Rienas, IF Göta stå emot trycket från Växjös egna världstjärna. Klüft spurtade in på tiden 23,89 med Rienas på behagligt antal steg bakom sig. Carro var nöjd med tiden och sitt lopp, men visst fanns det mer att ge.

- Det var skitbra. Tekniken kändes bra men jag är inte nöjd när jag vet att jag sprungit cirka en sekund snabbare. Bana två är inte heller den mest optimala för mig och mina långa ben, konstaterade Klüft och bjöd på ett skratt.

Carro börjar bli gammal Den där sekunden kan delvis förklaras bort med att hon trots att hon inte helt ville erkänna det själv höll igen en gnutta på upploppet. Förklaring två är den skada som Carro inte helt blivit av med och som fortfarande gör sig påmind.

Annons

- Jag känner av det i varje steg och det hämmar mig. Skadan har varit segdragen, men man har fått vänja sig. Det är ens vardag att vara skadad.

Trots skadan plockade Carro planenligt hem även höjdhoppet med ett segerhopp på 1,79.

Hennes kommentar efter visar dock att allt inte var tipptopp.

- Man börjar bli gammal, skrattade hon.

En stabil dubbelseger tog dessutom rutinerade Camilla Johansson hem efter vinst i tresteget och längdhoppet men inte heller det räckte.

Inför stafetten ledde Göta med fem poäng, något som drygades ut till sju.

Göta slutade på 77 poäng, IFK på 70, fem före trean Hässelby.

Tony Thorsell

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons