Annons

IFK Växjös tjejer pallade för trycket

Endast 26 lag ställde upp i Pingststafetten, där det var sju sträckor med sammanlagt 39,7 kilometer löpning. Tre av dem var damlag, där IFK Växjö stod pall för favorittrycket och vann klassen i överlägsen stil.
- Det är alltid kul att vinna. Det var väldigt bra förhållanden, säger IFK:s Sandra Fransson.
Sport • Publicerad 5 juni 2006

IFK Växjös damer har rutin på att kamma hem segern i Pingststafetten. Sandra Fransson har sprungit de fyra-fem senaste åren och de flesta av de gångerna har hon fått vara med om att vinna.

- Vi visste ju att vi var favoriter så vi siktade på seger, säger Sandra Fransson.

Annons

n n Du sprang sträcka fem, som var 6,6 kilometer lång på tiden 24,22, hur kändes det?

- Jo, det kändes bra. Det var en rolig sträcka med varierad terräng. På en sådan sträcka finns det hela tiden folk att springa om.

Hon är meriterad, med exempelvis 10-15 individuella medaljer från Ungdoms-SM. I morgon tisdag springer hon ett individuellt lopp i Köpenhamn och på torsdag är hon med i IFK Växjös lag i Brostafetten i Ljungby.

- Jag ska köra en del terräng- och banlopp under sommaren, med Junior-SM som en höjdpunkt, säger Sandra Fransson.

Hennes lagkamrat, Malin Öhrn, som också är mycket meriterad, sprang den långa sträckan för laget, 9,5 kilometer.

- Det kändes bra. Det är en väldigt fin sträcka som är kuperad och naturmässigt väldigt fin runt sjön. Men det blir lite ensamt att springa en sådan sträcka, jag sprang väl ikapp åtta personer eller något sådant, säger Malin Öhrn.

IFK:s sammanlagda tid var 2,42,15.

Herrarnas elitklass vanns av Trollhättans IF, som var med i Pingststafetten för första gången. De vann med 7,40 minuter före tvåan Högby IF.

- Vi hade hoppats på att det skulle gå bra och vi vann ju klart. Men samtidigt hade vi också hoppats på lite mer konkurrens, säger henry Gross, som sprang femte sträckan (6,6 kilometer).

n n Vad säger du om ditt egna lopp?

Annons

- Det gick ganska bra. Det var en rolig bana med varierad terräng.

Han känner Brittatorps Lasse Johansson och Patrik Gustafson, det var anledningen till att Trollhättan anmälde ett lag. Men varken Lasse (sprang tävling i Holland) och Patrik (sprang Stockholm Maraton) medverkade för Brittatorps IK i Pingststafetten.

Trollhättans totaltid var 2,10,04.

Christer Karlsson

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons