Annons

Iggulden längtar till Jönköping

Tre straffmål i en och samma match.
Klart att Mike Iggulden har goda minnen från Jönköping.
– Jag längtar till matchen mot HV71. Det riktigt kliar i kroppen nu när man inte spelat match på länge, säger Växjö Lakers poängkung.
Men Jönköping får vänta till måndag för innan dess står Stockholmsbesök och en schweizisk jul hemma hos Martin Gerber i Växjö på agendan.
Sport • Publicerad 22 december 2011
Lakers Mike Iggulden. Arkivfoto
Lakers Mike Iggulden. ArkivfotoFoto: 

Mike Iggulden minns Växjö Lakers förra match borta mot HV71 med glädje. Undra på det när Lakers vann med 3–2 och Mike själv satte tre straffar bakom HV-målvakten Daniel Larsson.

– Det var definitivt en rolig match. Tre straffmål i en och samma match har jag aldrig gjort tidigare och lär nog aldrig göra om det igen, säger Mike Iggulden.

Annons

Totalt har det blivit 13 mål och 16 målpass på 31 matcher för Iggulden så här långt och trots att han hamnade i en liten poängsvacka tidigare tillhör han fortfarande de mest produktiva spelarna i elitserien och delar poängtronen med Modos Nicklas Danielsson.

Framförallt var det den makalösa inledningen som lade grunden för den digra poängsamlingen. På de 13 första omgångarna noterade den 29-årige kanadensaren 20 poäng efter tio mål och tio assister.

Men på slutet har det åter börjat rassla in poäng på ”Iggys” konto.

– Jag har aldrig inlett en säsong bättre än den här. Visserligen är jag en spelare som ska producera framåt, men det här hade jag inte förväntat mig, säger Iggulden.

Det känns som att det har lossnat för dig igen efter en liten trög period?

– Jag hoppas det. Jag har spelat i en ny kedja de senaste fyra–fem matcherna och det har fungerat bra och det är bara att hoppas att det fortsätter så. Poängligan är annars inget jag fokuserar på utan det viktigaste är att vi vinner matcherna, sedan får vem som helst göra mål.

Blev förväntningarna rent av för höga efter den fantastiska inledningen?

– Folk tror kanske att man kan göra mål och poäng i varje match, men det är svårt att hålla den nivån hela tiden. De ökade förväntningarna är väl nåt jag får ta efter den starten jag hade.

Efter drygt två veckors speluppehåll drar elitserien i gång igen på måndag med match varannan dag för Lakers. Först väntar säsongens tredje Smålandsderby och sedan följer Linköping och Timrå innan året är slut.

– Det riktigt kliar i kroppen nu när man inte spelat match på länge och det är tre viktiga matcher direkt efter jul, säger Mike Iggulden.

Annons

Efter en minisemester i Stockholm tillsammans med sin fru Johanna återvänder paret Iggulden till Växjö på julafton.

– ”Joey” och jag är hembjudna till Martin Gerber och hans fru där vi ska fira en traditionell schweizisk jul med fondue. Det blir både ost och kött i grytan, har jag hört, säger Mike Iggulden.

Det gäller bara att se till att inte tappa ner köttbiten i grytan, då är man enligt traditionen tvungen att ställa fram en ny flaska vin på bordet. Och det gäller att vara klar i både kropp och knopp när HV71 står på menyn två dagar senare.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons