Annons

Ilsken Markström bakom viktiga segern

En ilsken Jacob Markström låg bakom Calgarys "måsteseger" mot Winnipeg, 3–1, i NHL-ishockeyn. Därmed lever fortfarande slutspelsdrömmen.
Ishockey • Publicerad 6 april 2023
Calgarys målvakt Jacob Markström räddar ett av 34 skott mot Winnipeg.
Calgarys målvakt Jacob Markström räddar ett av 34 skott mot Winnipeg.Foto: John Woods/AP/TT

Efter 3–4-förlusten mot Chicago dagen innan var det ett extra taggat Calgary som besegrade Winnipeg med 3–1.

Mest taggad av alla var kanske den svenske målvakten Jacob Markström som räddade 34 av 35 skott.

Annons

– Jag är fortfarande arg från kvällen innan och jag använde det i den här matchen. Det var lite mer känslor än annars, säger Markström till reportrar efter matchen.

Markström hyllades efteråt av Walker Duehr, som gjorde 2–1-målet.

– Man kan säga att han vann matchen åt oss. Han var otrolig i kväll, helt fantastisk. Han räddade oss flera gånger, säger Calgaryforwarden.

I och med segern har Calgary och Winnipeg samma poäng, 89, i kampen om en av wildcard-platserna. Winnipeg har dock en match mindre spelad och innehar just nu en av de två platserna från Western Conference tillsammans med Seattle (94 poäng).

Mikael Backlund svarade för en assist till Calgarys första mål och har därmed gjort 54 poäng den här säsongen, personbästa i NHL-karriären.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons