Annons

Inga handbollsderbyn för Alstermo

Några handbollsderbyn mellan Alstermo och Växjö HF blir det inte i vinter. Alstermo, som tappar tre av sina spelare till Kalmar HF, har placerats i division 2 Östra.
Sport • Publicerad 7 juni 2006

Alstermo får sikta in sig på tre bortamatcher i Stockholm och resor till Örebro, Hallstahammar, Lindesberg, Nyköping och Eskilstuna.

Kostar mycket Kostnadskrävande för den lilla klubben i skogen.

Annons

- Vi hade sett fram emot derbyn både mot Växjö och Kalmar, men nu är situationen som den är. Det är för många division 2-lag i söder kontra öster och vi hade färre resmil än Växjö och Kalmar, säger Alstermos tränare Pär Söderqvist.

- Å andra sidan ska vi upp i ettan direkt. Då får vi ta det här mellanåret med långresor, men Stockholmsresorna är lagom roliga.

Alstermo har ett på papperet starkt division 2-lag med toppar som Peter Allgurin och Mats Thomasson, men tre spelare försvinner. Kalmar HF har lockat hem Mikael Johansson, fjolårets utropstecken, Jacob Oskarsson och målvakten Mattias Carlsson.

Nybrospelare vill utvecklas Två unga lovande Nybro IF-spelare, målvakten Johan Svensson och vänsterhänte Filip Åstrand, har å andra idan valt att försöka utvecklas i Alstermo IF.

Alstermos nya serie utgörs av Djurgårdshof, Bankeryd, Handen, Huddinge, Hallstahammar, Hultsfred, HK GP Eskilstuna, Nyköping, Lindesberg, RP Linköping och Örebro SK.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons