Annons

Ingelstad IBK får tysk tränare

Ingelstad IBK möblerar om på tränarfronten. In kommer tyske mästartränaren Martin Brückner, medan fjolårstränaren Victor Gustavsson och Vipersförvärvet Mazdak Shiasi blir spelande assisterande tränare.
Sport • Publicerad 14 juli 2012

– Eftersom vi inte hade klart med ny tränare efter förra säsongen frågade jag honom lite på chans om han var sugen på något nytt. Han hade pluggat färdigt och skulle ut på praktik, vilket vi har löst med att han gör delar av praktiken i vår klubb och resten på distans med ett företag i Tyskland, säger Victor Gustavsson som var spelande tränare för Ingelstad i fjol.

Säsongen 2010/11 spelade Victor Gustavsson i den tyska bundesligaklubben UHC Weissenfels och hade Martin Brückner som tränare.

Annons

– Martin är en ung tränare och som alla i Tyskland ser han upp till Sverige som innebandynation. Han vill verkligen framåt i sin karriär och skapa sig erfarenhet. Som tränare är han väldigt bra på att hålla dialog med spelarna och är väldigt taktiskt noggrann, jobbar mycket med detaljer och lämnar inget åt slumpen, beskriver Gustavsson som fick med sig en bronsmedalj hem från Tysklandsäventyret.

Brückner, 27 år, kommer till Ingelstad med dubbla guld efter att Weissenfels vunnit både ligan och cupen den gångna säsongen. Som spelare har han flera vunna mästartitlar i ligan och meriter från landslagsspel med Tyskland.

Förutom Ingelstads representationslag i division 2 kommer Martin Brückner även träna B-laget i division 4.

Ingelstad kvalade sig kvar i division 2 i våras och har flera intressant nyförvärv. Sedan tidigare har man gjort klart med Johan Wickell, Carl-Gustaf Widerström och Mazdak Shiasi från Växjö Vipers och målvakten Victor Claesson från Rottne. Dessutom har backen Rasmus Elb från Vimmerby och forwarden Joacim Rydén från Vöikers skrivit på för Ingelstad.

Med storsatsande Väckelsång och nykomlingen Vöikers i samma division lär det bli bra drag även kring division 2-innebandyn den här säsongen med flera heta derbyn.

– Ingelstad har som klubb målet att bli topp sex och slippa kval, säger målsprutan Victor Gustavsson som vid sidan av planen är herransvarig samt kommer att assistera Brückner tillsammans med Mazdak Shiasi.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons