Annons

Ingen Erik Josefsson i Lakers 16-delsfinal

Växjö Lakers åker till 16-delsfinalen i CHL till München utan Erik Josefsson.– Han fick en smäll mot Luleå, säger tränaren Sam Hallam.
Växjö • Publicerad 3 oktober 2016
Erik Josefsson, Växjö Lakers pålitlige forward, måste vila i kvällens möte med Red Bull München. Foto: Mikael Fritzon/TT
Erik Josefsson, Växjö Lakers pålitlige forward, måste vila i kvällens möte med Red Bull München. Foto: Mikael Fritzon/TT

Erik Josefsson vilar efter den tackling han fick av Luleås hårding Ilari Melart i lördagens SHL-fajt.

Sam Hallam är som alltid förtegen när skador på sina spelare förs på tal. Det är en regel inom branschen.

Annons

– Vi har bestämt vem som börjar i målet och om Teemu Laakso spelar. Men jag säger inget.

Red Bull München blir en tuff uppgift för Lakers. Tyskarna har fem man från Kanada, fyra från USA, en från vardera Danmark, Italien och Ryssland i laget.

I senaste ligaomgången förlorade Red Bull München med 2-3, efter förlängning mot Straubing. Münchenlaget är trea i den tabell som toppas av Eisbären Berlin.

– Allt som Red Bull sätter sitt namn på har kvalité. Jag vet ungefär hur Red Bull München spelar och att de har höga ambitioner. De har också en vinstrik coach (Don Jackson) som verkat i Europa under många år.

Champions Hockey League (CHL) har fått mycket kritik, många kallar den ointressant, men Sam Hallam tillhör inte de kritiska rösterna. Snarare tvärtom.

– Det har varit ett mantra i media att klanka på CHL, men spelarna tycker att turneringen är riktigt rolig att spela. Det ger oss möjlighet att ta oss ett steg närmare lagen som är bäst i Europa.

– Vi tar det här på största allvar. Vi chartrar ett plan för bortamatchen för att vi ska ha bästa förutsättningar för att göra en bra match.

Lakers tränare är helt övertygad om att CHL är på rätt väg. Han gillar att svenska lag kommer ut och får motstånd från nya länder och hockeykulturer.

Det är stora förändringar på väg för ligan.

– Nu ska CHL banta antalet lag och inom ett par år kommer prispengarna för en slutseger att hamna på 500 000 till 700 000 Euro. När det blir verklighet kommer alla klubbledare att satsa på den här turneringen.

Annons

– CHL är redan en stor apparat. Jag hoppas och tror att den växer sig allt starkare.

Guide

München-Växö Lakers

När och var: I kväll klockan 18.00 i Olympia Eishalle.

Saknas i Lakers: Erik Josefsson.

Tränaren Sam Hallam säger: "Mot Luleå var vårt försvarsspel bra, men det finns mer att hämta i vårt spel. Det är vi inte ensamma om".

Sven ElofssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons