Annons

Ingen Forsberg från start – Olsen lagkapten

Fotboll • Publicerad 8 juni 2022
Sveriges Emil Forsberg under söndagens fotbollsmatch i Nations League mellan Sverige och Norge.Foto: Christine Olsson/TT

Lagkapten och från start mot såväl Slovenien och Norge, men mot Serbien på torsdagskvällen inleder Emil Forsberg på bänken.

– Jag tror att han spelat en 90-minutare i år. Vi har pratat om att balansera de här fyra matcherna på ett bra sätt, både vad gäller honom och övriga spelare, säger förbundskapten Janne Andersson.

Annons

– Vi har några som inte spelat så mycket i sina klubblag, som inte är vana att spela fyra matcher på elva dagar, då gäller det att vara smart så man inte går sönder och dra i handbromsen innan det blir för mycket.

Robin Olsen ersätter Forsberg som lagkapten i torsdagens Nations League-möte.

– Otroligt kul. Det är en ära, men när du väl spelar matchen försöker du bara vara dig själv, hjälpa till och vara en ledartyp, säger Olsen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons