Annons

Ingen hockeygodis i Tingsryd

Tingsryds AIF har en hög lägstanivå och det var bara tack vare den som gårdagens match mot Helsingborg i Nelson Garden Arena slutade lyckligt.
Tigrarna vann med 5-3, men bjöd sannerligen inte de 1 258 åskådarna på någon hockeygodis.
– Det var definitivt ingen bra match från vår sida, höll Taiftränaren Martin Karlsson med om.
Sport • Publicerad 20 november 2014

Tingsryds förstaperiod var ingen grann syn. Uppträdandet i egen zon var virrigt och organisationen lyste med sin frånvaro. Den riktiga tändningen tycktes sakna och Helsingborgs spelare var förstås inte sena att utnyttja det. Redan efter 3.01 satte Carl Waldeborn Ericson 0-1.

Målmässigt kom Taif in i matchen tack vare ett powerplaymål efter 10.12. Det var Dave Lindarv som hittade rätt från den offensiva blålinjen.

Annons

Men kvitteringen innebar inget lyft i defensiven och efter 15.26 fixade förre Taifspelaren David Laudius 1-2.

Helsingborg hade bud på fler mål när Taif radade upp misstag i den egna zonen. Tingsryd hann också med att misslyckas i ett PP innan första pausen.

– Jag tycker att vår förstaperiod var bedrövlig. Vi var inte med, utan gled bara omkring och tittade på vad som skulle hända. Jag sa till killarna i första pausen att det blir torsk om vi fortsätter så här, kommenterade Martin Karlsson som med rätta var kritisk.

Trots att Taif vann den andra perioden med 4-0 fanns det mycket mer att önska spelmässigt. Till exempel i numerära överlägen. I mitten av perioden misslyckades Taif med att göra mål i spel fem mot tre under två minuter och i spel fem mot fyra lika länge.

– Även om vi bättrade på spelet i andra agerade vi för lite, tyckte Martin Karlsson.

Men de fyra målen som avgjorde matchen var förstås positivt. Adam Persson sköt 2-2 efter 4.41, Oscar Holst 3-2 efter 13.17, Sebastian Benker 4-2 i spel fem mot fyra efter 15.56 och Robin Olsson 5-2 efter 19.14.

Bästa arbetsinsatsen över hela banan stod Tingsryd för i den tredje perioden. Uppoffrande jobb i ett boxplay, rejäla tag i närkampsspelet och en organiserad defensiv gladde. Och helt plötsligt började flera Taif-are slänga sig och täcka skott.

Ändå blev det Helsingborg som gjorde slutperiodens enda mål. Jonathan Zaar reducerade till 5-3 efter 16.11. Med en minut kvar tog skåningarna ut sin målvakt, men Taif kontrollerade händelserna i spel fem mot sex.

– Man kan väl säga att det är en styrka att vinna när vi inte spelar bra. Vi gjorde en betydligt bättre match mot Dalen i söndags, summerade Taiftränaren.

Niklas Enberg och Robin Olsson, lagkaptenen som fick nöjet att skicka upp 5-2-pucken i ena krysset, var bästa Taifbackar.

Annons

Främsta kedjan i Tingsryd bildade Sebastian Benker, Adam Persson och Olof Svensson. Stora plusbetyg på forwardssidan förtjänade även Patrik Nilsson och Oscar Holst.

Men sammantaget var Tingsrydsinsatsen en besvikelse. Spelarna avverkade en dag på jobbet, absolut inte mer.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons