Annons

Ingen John Daly på LIV-touren: "För gammal"

Golfprofilen John Daly vill spela på LIV-touren. Däremot har veteranen inte fått någon plats.
Golf • Publicerad 4 augusti 2022
John Daly vill spela på LIV-touren. Arkivbild.
John Daly vill spela på LIV-touren. Arkivbild.Foto: Peter Morrison/AP/TT

Amerikanen John Daly, 56, har gjort sig känd som en udda fågel i golfvärlden. Den dubble majorvinnaren är känd både för sina färgsprakande kläder, sina problem vid sidan av golfen och sin kost.

Enligt golfjournalisten Will Brinson njöt Daly av 21 cigaretter, tolv burkar läsk och sex påsar godis under sin öppningsrunda av British Open tidigare i år.

Annons

Förra veckan medverkade Daly, 56, i talkshowen "Piers Morgan Uncensored". Där berättade han att han skulle älska att spela på LIV-touren. Touren finansieras av den saudiarabiska statens investeringsfond PIF.

– Jag bad Greg Norman (som är ansiktet utåt för LIV-touren) att låta mig delta i LIV, sade Daly.

Numera håller Daly i huvudsak till på seniortouren PGA Champions Tour.

– Jag spelar två till tre pro-ams varje vecka på Champions Tour och du vet att vi inte spelar för mycket pengar på Champions Tour. Så jag känner nästan okej, jag får inte mycket för detta. Vad håller vi på med?

Pro-ams är rundor där både professionella och amatörer deltar tillsammans i kombinerade lag.

– Vi måste få ersättning. LIV-touren ger spelarna det. Killarna som spelar där förtjänar sina pengar. Jag tror att det finns många andra killar som också förtjänar pengar, särskilt den här gamla mannen.

Daly tillfrågades särskilt om han visste varför Norman inte skulle tillåta honom att spela på LIV-touren.

– Greg säger att han inte plockar in fler och att jag är för gammal.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons