Annons

Ingen Lusth – Taif jagar tredjevalet

Tingsryds AIF jobbar på att hitta en ny tränare efter Joakim Fagervall och en ny marknadsansvarig efter Johnny Moberg.
– Om inte Patrik Sylvegård tillträtt som sportchef i Malmö Redhawks kunde Mats Lusth mycket väl varit vår tränare, säger Tingsryds sportchef Anders Gustavsson.
Sport • Publicerad 20 mars 2012

Taif har bommat när det gäller två heta kandidater, nygamle Joakim Fagervall och Mats Lusth, och nu hoppas Anders Gustavsson att ha tränarnamnet klart till helgen.

– Jag kan om allt klaffar presentera en ny tränare redan på fredag, säger han.

Annons

Namn som figurerat i ryktessvängen är Lars Ivarsson i Mora, Gunnar Persson i AIK, Patrik Klüft i Kallinge/Ronneby och Mats Waltin i Västerås.

Är Lars Ivarsson ett hett namn?

– Vi har inte fört några förhandlingar med Lars, men hans namn har cirkulerat och vi vet att han är ledig, svarar Anders.

När det gäller spelartruppen finns David Laudius och Thomas Larsson under kontrakt. Henrik Bankelius och Simon Stark har avtal över ett plus ett år. Ingen av parterna har i dagsläget sagt upp sina avtal.

– Med truppen avvaktar jag. Jag vill ha konstellationen på ledarsidan klar först, men det är stopp på spelarmarknaden så länge kvalspel pågår.

När det gäller marknadssidan slutar Johnny Moberg, som har ett hockeyförflutet på säljsidan även i Troja/Ljungby och Växjö Lakers. Johnny har sagt upp sig och har fått en ny tjänst i en Växjöförening.

– Vi ser över marknadssidan. Antingen anställer vi en marknadschef eller har vi en konstellation med en grupp plus en anställd, förklarar sportchefen.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons