Annons

Ingen publik på Sveriges match i kväll

Svenskorna gladde sig inför att få spela inför publik i EM-matchen i handboll mot värdnationen Danmark.
Men de allt striktare danska coronareglerna sätter stopp för åskådare.
Handboll • Publicerad 11 december 2020
Det var lite publik när Danmark mötte Frankrike i EM, men i kväll, mot Sverige, får den danska publiken stanna hemma.
Det var lite publik när Danmark mötte Frankrike i EM, men i kväll, mot Sverige, får den danska publiken stanna hemma.Foto: Henning Bagger/AP/TT

Enligt danska TV2 hade det beslutats att 75–100 åskådare skulle fått se matchen i Boxen i Herning, men nu får de alltså stanna hemma och se grannländernas möte på tv.

– Vi tycker förstås att det är tråkigt att vi kommit till den situationen, säger Per Bertelsen, ordförande i Danska handbollsförbundet, till TV2.

Danmarks regering utökade de hårdare coronarestriktionerna i går till att gälla även EM-staden Herning på Jylland. Tidigare under EM har värdnationen Danmark fått ha publik på sina matcher. Men det har inte varit så många publikplatser, för enligt de danska reglerna om max 500 personer som får samlas på en plats har många av de platserna gått till spelare, ledare, funktionärer och medierepresentanter.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons