Ingen revansch för England– 0-0 mot Italien

Nästan ett år efter EM-finalen fick England chans till revansch.
Men återigen rådde landslaget inte på Italien.
Nations League-mötet slutade mållöst.
Fotboll • Publicerad 11 juni 2022
Målvakten Aaron Ramsdale stod för några vassa räddningar när England spelade 0–0 hemma mot Italien i Nations League.Foto: Jon Super/AP/TT

Någon inramning liknande EM-finalen i fjol var det inte tal om.

I stället möttes England och Italien i Nations League inför nästan tomma läktare i Wolverhampton.

Och det på grund av kravallerna i samband med finalen på Wembley, vilket ledde till att det europeiska fotbollsförbundet Uefa beslutade att England skulle spela utan publik.

När England inte tilläts släppa in några betalande åskådare, fylldes delar av läktaren av skolbarn i stället.

Så ett visst hemmastöd fanns allt.

England hade också första chansen när Mason Mount träffade ribban i nionde minuten.

Tids nog tog Italien, som vann EM-finalen på straffar, över och efter ett fint anfall i 25:e minuten fick Sandro Tonali chansen men Englands målvakt Aaron Ramsdale hann över och parerade med benen.

Sedan fick Arsenal-målvakten jobba desto hårdare fram till halvtid.

Men 0–0 stod sig halvleken ut.

I andra jämnade spelet ut sig, båda lagen hade möjligheter men inget som resulterade i mål.

Ungern, som vann med 1–0 hemma mot England i premiären, fick på nytt med sig ett bra resultat: 1–1 mot Tyskland.

Hemma på Puskás Aréna i Budapest satte Zsolt Nagy ledningsmålet i sjätte minuten innan tyske Jonas Hofmann kvitterade tre minuter senare.