Annons

Ingen succé för Jansrud i näst sista tävlingen

Norske fartstjärnan Kjetil Jansrud, 36, var långt ifrån toppen när han inledde sin sista tävlingshelg i världscupen i Kvitfjell.
Men hemmapubliken jublade varmt för norrmannen ändå.
Alpint • Publicerad 4 mars 2022
Kjetil Jansrud gör sin sista tävlingshelg i Norge.
Kjetil Jansrud gör sin sista tävlingshelg i Norge.Foto: Gabriele Facciotti/AP/TT

Jansrud inledde karriärens sista tävlingshelg med störtlopp på fredagen – men norrmannen fick bara med sig en 45:e plats, över två minuter bakom segraren.

Under loppet fick Jansrud ändå ta emot stort jubel. Störtloppet körde han nämligen inför hemmapubliken, i samma backe där han för tio år sedan tog sin första världscupseger. Det återstår dock en tävling för Jansrud och på lördagen väntas ännu fler komma för att se stjärnans sista framträdande.

Annons

Totalt har norrmannen tagit 55 pallplatser i världscupen, varav 23 är segrar – men har den senaste tiden kämpat med en knäskada, som han valt att inte operera.

Under OS i Peking var han oväntat tillbaka på startlinjen, och där blev han som bäst 23:e i super-G.

Vann gjorde kanadensiske Alexander Cameron och schweiziske Niels Hintermann – på delad förstaplats med tiden 1,44.42. Österrikaren Matthias Mater blev trea.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons