Annons

"Inget negativt" med få Tingsrydskontrakt

Bara två spelare i Tingsryd har kontrakt nästa säsong.
Inget negativt, menar sportchefen Anders Gustavsson.
– Det är en fördel i det här läget. Vi har tagit ett kliv till och inom några dagar kommer det säkert falla lite bitar på plats, säger han.
Sport • Publicerad 14 februari 2012
Anders Gustavsson, sportchef i Tingsryd.
Anders Gustavsson, sportchef i Tingsryd.Foto: Per Magnusson

Sju omgångar återstår av säsongens hockeyallsvenska.

Tingsryd har åtta poäng och 18 plusmål ner till nästjumbon Sundsvall, som finns på kvalserieplats.

Annons

– Vi fokuserar inte så mycket på Sundsvall eller Borås. Vi fokuserar på att våra grabbar ska prestera och gör dem det kommer vi klara det. Sedan behöver vi sitta ner i lugn och ro och planera.

Vad säger du om säsongen såhär långt?

– Sportsligt har vi tagit ett kliv mot föregående år. Det är lugn och ro, betydligt bättre i laget och vi ser att det finns något att bygga på. Bara att bättra på det här laget så ska vi kunna ta ett kliv till.

Mark Santorelli och Richard Mueller är spelare som kommit in under säsongen. Vad har de betytt?

– Framför allt rörde de om i grytan. Vi fick in en som hade lite näsa och händer och en som hade skridskoåkning. Det är bara att konstatera: nästa års lag kommer bli mer skridskostarkt, ett mer arbetande lag i alla linor. Det är dagens hockey.

Tomas Larsson och David Laudius är enda spelarna som i nuläget har kontrakt över nästa säsong. Dessutom skrev Simon Stark och Henrik Bankelius 1+1-kontrakt inför den här säsongen.

– Vi är i en helt annan situation nu, för förra året hade vi fler på kontrakt. Både för- och nackdelar med det, men för vår del tycker jag att det är en fördel i det här läget. Vi har tagit ett kliv till och inom några dagar kommer det säkert falla lite bitar på plats.

– Men kommer alltid bli någon som försvinner, som Robin (Jacobsson) till elitserien, och kanske någon ytterligare. Men målsättningen nu är att varje år bara behöver byta ut fyra fem spelare. Det är det ultimata.

Tränaren Joakim Fagervall har avtal nästa säsong också, men har en klausul i sitt avtal som han kan använda efter säsongens sista match.

– Men jag skulle vilja se att även Jocke förlänger sitt avtal med ytterligare ett eller två år. Då är det mycket lättare att ha en diskussion med spelarna. Målsättningen, som Jocke och jag diskuterat, är att försöka plocka upp tre till fem av våra egna och få en stomme, om tre fyra år, med Taif-spelare som står för identiteten i föreningen.

Annons

Chanserna att Dustin Johner spelar i Taif även nästa säsong?

– Jag tror de är ganska goda, absolut. Han har blivit pappa nu för första gången och har fru här. Att hålla på med spädbarn och flaxa kring i en förening som till exempel Malmö där det kanske inte har varit så stor trygghet, det är sådana saker han måste börja fundera på. Men vi kan erbjuda honom en jättebra roll, i en förening som vill ta nästa steg, i trygghet.

– Klart det kittlar även för dem med elitserieanbud, men vi har haft en bra diskussion med dem att de ska tänka över den sociala situationen och kanske skriva längre avtal i Tingsryd.

Michal Zajkowski är en annan viktig spelare. Hans chanser att stanna?

– Tror de är ganska goda också. De här grabbarna trivs med varandra, med föreningen och med Jocke. Fortsätter vi att visa att vi har ett lag som har att göra i playoff eller ta nästa steg på sikt då tror jag vi har jättestora chanser att ha dem kvar.

Förlängningar med spelare, kommer det dröja?

– Nej, vi ligger i pipelinen med två tre stycken som säkert kommer bli klara inom en veckas tid. Arbetet är påbörjat, men det är också väldigt svårt om du till exempel har tre fyra spelare som har anbud uppifrån. Vi har inte det tabelläget som vi kan slå mot utan får vi köra med att vi ska ta stegen och måste visa det för spelare och ledare att vi vill framåt.

Per Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons