Annons

Inget OS för Oscar Wester

Freeskiing • Publicerad 9 januari 2022
Oscar Wester. Arkivbild.
Oscar Wester. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Det blir inget tredje raka OS för freeskiingåkaren Oscar Wester, uppger SVT. 26-åringen skulle ha gjort comeback efter sin korsbandsskada i söndagens världscuptävling i slopestyle i Mammoth Mountain, USA, men drog sig ur i sista stund.

Fortsatta känningar i knäet gör att han också hoppar över den sista tävlingen före OS i Peking, i franska Font Romeu nästa helg. Därmed hinner han inte kvala in till spelen.

Annons

– Det känns tråkigt så klart. Jag har kämpat för det sedan jag skadade mig i mars. Jag har gjort allt jag kunnat för att kunna komma tillbaka, men det har inte riktigt räckt hela vägen, säger Oscar Wester till SVT.

Oliwer Magnusson, Henrik Harlaut och Jesper Tjäder är redan uttagna till OS. Den sista platsen står nu mellan Hugo Burvall och Isak Davidsson.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons