Annons

Inget slutspel för Landeskog

De regerande Stanley Cup-mästarna Colorado är klara för årets slutspel men kommer att få kämpa om titeln utan sin lagkapten Gabriel Landeskog.
Ishockey • Publicerad 14 april 2023
Colorados kapten Gabriel Landeskog berättade under en presskonferens på torsdagen att han inte kommer att spela slutspel med sitt lag på grund av sin knäskada.
Colorados kapten Gabriel Landeskog berättade under en presskonferens på torsdagen att han inte kommer att spela slutspel med sitt lag på grund av sin knäskada.Foto: David Zalubowski/AP/TT

Landeskog genomgick en artroskopioperation i ena knäet i oktober och från början var beskedet att han skulle vara tillbaka i mitten av januari. Senare kom beskedet att comebacken skulle försenas men att han skulle vara tillbaka under grundserien.

Men nu är alltså beskedet att det inte blir något mer spel den här säsongen för den svenske anfallsstjärnan.

Annons

– Vi har gjort allt vi har kunnat. Men det har inte fungerat, säger Gabriel Landeskog under en presskonferens.

Landeskog har inte spelat på hela säsongen.

Kan gå

Landeskog, som har sex säsonger kvar på sitt åttasäsongskontrakt med Colorado som han skrev på 2021, säger att det var svårt att bestämma sig för att det inte blir något slutspel i år.

– Hela den här säsongen har det känts som att slutspelet har varit det enda som jag inte vill missa, vad som än händer.

Landeskog kan gå helt obehindrat men säger att när det kommer till att åka skridskor är det en helt annan sak.

– Du måste vara kapabel att göra allt i högsta hastighet.

Ny operation

Det kan också bli aktuellt med ytterligare en operation för Landeskog. Skadan kan komma att påverka också nästa säsong. Men Coloradokaptenen är i alla fall säker på en sak – att han kommer tillbaka.

– När? Det vet jag inte. Men jag är säker på att jag kommer att klara det här, säger Gabriel Landeskog.

Han säger att han hoppas kunna hänga med laget under slutspelet, så långt som hans rehabilitering tillåter.

– Att få hänga med grabbarna tror jag skulle vara bra för mig av egoistiska skäl. Att få vara med 25 av mina närmaste vänner. Det skulle vara fint, säger Landeskog.

Landeskog gjorde ett ingrepp i knäet även i mars 2022. Han spelade bara 51 matcher, men gjorde ändå 30 mål och 59 poäng i grundserien. I slutspelet gjorde den 30-årige stockholmaren 11 mål och 22 poäng på 20 matcher.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons