Annons

Innebandyförbundet anmält till DO

Svenska innebandyförbundet har av två olika personer anmälts till Diskrimineringsombudsmannen. Anledningen är att man valt att pausa allsvenskan för damer men inte för herrar.
Innebandy • Publicerad 5 november 2020
Svenska innebandyförbundet har anmälts till Diskrimineringsombudsmannen. Arkivbild.
Svenska innebandyförbundet har anmälts till Diskrimineringsombudsmannen. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

När allt fler regioner ökar sina restriktioner påverkas idrotten och flera ligor på längre nivåer har pausats. Men den utövare som helt eller delvis får sin inkomst från idrott får fortsätta träna och spela matcher, då man i Sverige inte kan införa yrkesförbud.

Svenska innebandyförbundet låter den högsta ligan svenska superligan (SSL) fortgå på både dam-och herrsidan. Även herrarnas andraliga, allsvenskan, spelas också men damernas motsvarighet är pausad.

Annons

Nu har två personer anmält förbundet till Diskrimineringsombudsmannen (DO) enligt SVT.

”Jag kan inte se annat än att det är diskriminering på grund av kön”, skriver en av anmälarna.

Vem som räknas som ”professionell yrkesutövare” inom sin sport bestäms av varje specialförbund. Vilket lett till att olika förbund tagit olika beslut.

Enligt DO:s pressansvarige Clas Lundstedt har man ännu inte beslutat om man ska inleda tillsyn till följd av de inkomna uppgifterna.

SVT skriver att innebandyförbundets generalsekreterare Mikael Ahlerup inte vill inte ge några kommentarer innan han har läst in sig mer i ämnet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons