Annons

Inzaghi: Inter förtjänade inte att förlora

Inter förtjänade inte att förlora Champions League-finalen, säger tränaren Simone Inzaghi efter 1–0-nederlaget mot Manchester City.
– Vi spelade mot ett topplag, absolut, men Inter spelade också en fantastisk final, säger han.
Fotboll • Publicerad 11 juni 2023
Inter Milans huvudtränare Simone Inzaghi tröstar sina spelare efter matchen.
Inter Milans huvudtränare Simone Inzaghi tröstar sina spelare efter matchen.Foto: Antonio Calanni/AP/TT

Ångest, men också stolthet.

Inters tränare Simone Inzaghi försökte trösta sina spelare efter lördagskvällens finalförlust, som avgjordes av ett ensamt City-mål i andra halvlek.

Annons

– Vi är ledsna eftersom nederlag är det värsta i sporten. Men jag måste gratulera mina grabbar, säger Inzaghi natten mot lördag.

– De är väldigt besvikna men de borde vara väldigt stolta över sättet de spelade på, fortsätter han.

Det var nog inte många utanför Milano som tippat att Inter skulle spela Champions League-final. Den italienska ligan kan inte konkurrera ekonomiskt med bjässarna i Premier League.

– Vi var i nivå med Manchester City. Vi är väldigt besvikna. Men som jag sade i går (fredag) skulle jag inte byta ut någon av mina spelare för någon annan och i kväll såg alla varför, tillade Inzaghi.

Favorittippade Manchester City tog hem klubbens första Champions League-titel någonsin, efter en makalös säsong. Inte nog med CL-titeln, man har dessutom även vunnit både ligan och FA-cupen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons