Annons

Isak förlänger med Real Sociedad

Alexander Isak blir kvar i Real Sociedad. Den svenske stjärnan har skrivit ett kontrakt till 2026, bekräftar klubben på Twitter.
Fotboll • Publicerad 1 juli 2021
Alexander Isak. Arkivbild.
Alexander Isak. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

21-årige Alexander Isak var stekhet under fotbolls-EM – och stod för flera fina prestationer i gruppspelet där han bland annat dribblade av både det spanska och slovakiska försvaret på egen hand, innan det tog stopp mot Ukraina i åttondelsfinalen.

Det har ryktats om intresse från flera storklubbar runt om i Europa – men svensken väljer alltså att stanna kvar i "La Real" och skriva ett femårskontrakt.

Annons

"Jag är väldigt glad över att fortsätta spela i La Real. Det är en fantastisk klubb, jag känner mig väldigt omtyckt och jag ser verkligen fram emot att fortsätta ha roligt med laget", säger Alexander Isak till Real Sociedads webbplats.

Den gångna säsongen blev lyckad för Isak, som både vann spanska cupen (den uppskjutna finalen från 2019–20) och slog Zlatan Ibrahimovics rekord genom att göra 17 ligamål, fler än någon annan svensk gjort i Spanien.

Alexander Isak slog igenom i AIK innan han som 17-åring blev värvad till tyska storklubben Borussia Dortmund för stora pengar 2017. 2018–19 var han utlånad till Willem II i Nederländerna, och sommaren 2019 köpte Real Sociedad loss svensken.

Så här långt har Isak gjort 33 mål på 89 tävlingsmatcher för Real Sociedad.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons