Annons

Isak: "Inte bra nog"

Inte tillräckligt bra med bollen i en svår match.
Alexander Isak var inte allt för nöjd efter 0–2 mot Danmark.
Fotboll • Publicerad 11 november 2020
Anfallaren Alexander Isak.
Anfallaren Alexander Isak.Foto: Johan Nilsson/TT

För första gången sedan EM-kvalet hemma mot Norge (1–1) fick Alexander Isak och Robin Quaison chansen från start.

Utgången blev densamma: Inte bra nog.

Annons

Det var Isak den första att erkänna.

Och kritiken riktade han mot sig själv.

– Jag tycker inte att jag gjorde det bästa av mina chanser, jag kan göra det bättre. Det var inte en bra insats, säger han.

– Det var en ganska svår matchbild. Vi hade inte så mycket bollinnehav och vi försökte kontra, slå lite längre. Det var inte den perfekta matchbilden.

21-åringen spelade hela matchen mot Danmark medan kollegan Quaison byttes ut i 64:e minuten. Om det påverkar chanserna att spela i Nations League-matcherna hemma mot Kroatien på lördag och borta mot Frankrike på tisdag, det var tankar som Isak inte vill tänka.

– Nej, jag är redo att spela. Jag kanske inte startar nästa match men jag vet att det finns stora chanser, och det spelar ingen roll om jag spelat 90 eller 60 minuter, säger han.

Danmark avgjorde träningsmatchen på Brøndbystadion i den andra halvleken, då inhopparna Jonas Wind och Alexander Bah satte i 1–0 och 2–0 i 61:a respektive 74:e minuten.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons