Annons

Islanders tog sista slutspelsplatsen

New York Islanders besegrade Montreal på bortaplan och blev därmed sextonde och sista lag som tog sig vidare till slutspel och kampen om Stanley Cup.
Ishockey • Publicerad 13 april 2023
New York Islanders firar efter bortasegern med 4–2 i Montreal att de tagit sig vidare till Stanley Cup-slutspelet.
New York Islanders firar efter bortasegern med 4–2 i Montreal att de tagit sig vidare till Stanley Cup-slutspelet.Foto: Frank Franklin II/AP/TT

New York Islanders lyckades ta den sista slutspelsplatsen när de vann mot Montreal med 4–2 i sin sista match i grundserien.

Brock Nelson gjorde två mål för Islanders och Ilja Sorokin gjorde 17 räddningar. Hudson Fasching och Anders Lee gjorde ett mål var.

Annons

Målskytten Fasching berättade efter matchen om reaktionerna i laget när det stod klart att de tagit sig vidare till slutspel.

– Vi var i extas. Att se alla så glada var underbart. Det har varit en lång väg och många upp- och nedgångar och jag är bara glad att vi är här nu, sade han i en intervju i omklädningsrummet efter matchen.

Islanders back Noah Dobson sade efter matchen att det visar hur tuff ligan är när det krävs 82 omgångar för att bli klar för slutspel.

– Vi har jobbat hårt och vi förtjänar att vara. Det är en ren lättnad. Nu får vi ta en dag och ladda om och sedan börjar det roliga, sade Dobson i omklädningsrummet.

Slutspelet, Stanley cup, inleds den 17 april. En eventuell sjunde final spelas den 19 juni.

Hälften av de 32 lagen, 16 stycken, når slutspel, åtta från östra konferensen och lika många från västra.

Fakta: Lagen som gör upp om Stanley Cup

De tre topplagen från de fyra divisionerna är direktkvalificerade till slutspel, och dessutom de två högst placerade lagen i respektive konferens (som består av två divisioner vardera). Finalserien avgörs i bäst av sju matcher.

Från Eastern: Carolina, New Jersey, New York Rangers.

Från Atlantic: Boston, Toronto, Tampa Bay.

Wild cards, Östra konferensen: New York Islanders, Florida.

Från Central: Dallas, Colorado, Minnesota.

Från Pacific: Vegas, Edmonton, Los Angeles.

Wild cards, Västra konferensen: Seattle, Winnipeg

Källa: NHL

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons