Annons

Isländsk kamp i Sundsvall

Kompismötet som kanske inte blir av.
Efter lördagens träning på Värendsvallen berättade Östers islänning David Vidarsson om hur mycket han såg fram emot kvällens match mot GIF Sundsvall där han skulle ställas mot kompisen Hannes Sigurdsson.
Senaste nytt från Sundsvall på söndagen sa att Hannes finns med i truppen, men att han knappast startar mot Öster.
Sport • Publicerad 4 oktober 2010
På lördagens Österträning vann David Vidarsson den här närkampen mot Kalle Lindblad, i kväll ska Östers islänning försöka vinna mittfältskampen mot sin landsman Ari Skúlason.
På lördagens Österträning vann David Vidarsson den här närkampen mot Kalle Lindblad, i kväll ska Östers islänning försöka vinna mittfältskampen mot sin landsman Ari Skúlason.Foto: Lars-Göran Rydqvist

– Synd om vi inte får mötas nu heller. När Sundsvall var i Växjö i våras var det jag som missade matchen på grund av skada, säger David Vidarsson som då fick se Hannes Sigurdsson göra 0–2-målet på Värendsvallen.

– Hannes och Jag växte upp tillsammans i Reykjavik och är riktigt bra kompisar. Vi har spelat i samma klubb och i tre olika ungdomslandslag.

Annons

Orsaken till att Hannes Sigurdsson sannolikt inte startar mot Öster är att han blev skadad i en U 21-match mot Syrianska, bara några dagar efter att Hannes spelat fram till 3–2 och gjort 3–3 mot Ängelholm borta i superettan.

Om det kan kännas lite tråkigt för David Vidarsson personligen att kompismötet rinner ut i sanden är det desto bättre för Öster som lag. Hannes Sigurdsson har nämligen gjort tio mål för Giffarna och är en publikfavorit på Norrporten Arena.

En landsman lär dock Vidarsson stöta på i kväll. Ari Skúlason huserar nämligen på Sundsvalls mittfält och det kan förväntas en tuff isländsk mittfältskamp. Skúlason är en skicklig spelare som gjort sju mål.

– Han är kvick, har en bra teknik och fin vänsterfot, vet David Vidarsson vars Öster står inför en mycket tuff uppgift.

– Klart att det är en svår match, men vi är inne i en bra trend och jag ser ingen omöjlighet i att vi kan ta med oss poäng hem från Sundsvall.

David Vidarsson tycker att han och Öster fått ett rejält lyft de senaste veckorna då det blivit sammanlagt sju poäng av nio möjliga mot J-Södra, Ängelholm och Väsby.

– Det är riktigt positivt nu, vi spelar mer för varandra och mer som ett lag, säger David som riktigt längtat efter framgångar.

– Själv är jag inte hundraprocentigt nöjd med säsongen, den har inte blivit så bra som jag ville. Men nu när vi blivit bättre som lag har det också fungerat bättre för mig.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons