Annons

Italien nästa för Häckenstjärna

Pauline Hammarlund flyttar från Häcken till Fiorentina i Italien.
Men anfallsstjärnan, som gjort sex mål på 20 A-landskamper, hyllar klubben hon nu lämnar.
Fotboll • Publicerad 5 januari 2023
Pauline Hammarlund laddar för skott när Häcken mötte AIK i oktober. Arkivbild.
Pauline Hammarlund laddar för skott när Häcken mötte AIK i oktober. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

"Att komma till BK Häcken var lite som en ny värld", säger Pauline Hammarlund i ett pressmeddelande från Göteborgsklubben.

Hammarlund har spelat för Tyresö, Linköping och Piteå i allsvenskan, innan hon kom till Göteborg FC 2016 och blev svensk mästare där 2020. När Göteborg FC lades ner, ingick hon i den spelartrupp som Häcken tog över.

Annons

"Här har man verkligen fått möjligheterna att prestera på högsta nivå. Det finns ingenting jag hade velat ändra på, förutsättningsmässigt", säger Pauline Hammarlund.

Men nu kände 28-åringen att det är dags för ett äventyr utomlands. Pauline Hammarlund har skrivit kontrakt med Fiorentina fram till sommaren 2024, uppger den italienska klubben.

Pauline Hammarlund har haft problem med flera knäskador under tiden i Göteborg. Efter sin senaste comeback gjorde hon elva mål på 16 matcher för Häcken i allsvenskan 2022.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons