Annons

Jacobsons förre coach bakom Klas formtopp

Klas Eriksson har tagit över Fredrik Jacobsons förre coach - se där en av hemligheterna bakom Växjös golfproffs stabila spel.
Sport • Publicerad 27 april 2004
Växjö Golfklubbs Klas Eriksson har varit 16:e man i de två senaste tävlingarna och har nått en formtopp.
Växjö Golfklubbs Klas Eriksson har varit 16:e man i de två senaste tävlingarna och har nått en formtopp.Foto: 

Lars Evertsson, göteborgare och en av golfförbundets tränare, har jobbat med Klas Eriksson både i Europatouren i Sevilla och Fuerteventura i Spanien.

Resultatet: Två 16:e placeringar, en 35:e plats på order of merit just nu, och kortet är nästan i hamn trots att 20 tävlingar återstår.

Annons

- Vad Lars Evertsson gjort för "Fidde" Jacobson vet alla i golf-Sverige. "Fidde" kom från ingenstans till USA-touren, säger Klas Eriksson.

Smekmånaden är över. Samarbetet med Göteborgscoachen kommer att fortsätta.

- Jag har kapacitet som golfspelare, men jag har inte fått ut allt, och det är här som Lars kan hjälpa mig, förtydligar Växjöproffset.

I Fuerteventura fick Klas Eriksson uppleva en sista runda värdig en världsspelare.

- Jag hade en tv-kamera två meter från mig under hela varvet. De filmade från en golfbil. Jobbigt, men samtidigt nyttigt att lära sig hantera.

Trots att Klas Eriksson spelat till sig två 16:e placeringar på Europatouren jublar han inte. Den sista rundan i båda tävlingarna stör den sympatiske Växjösonen.

- I Sevilla hade jag riktig otur på första hålet. Bollen hoppade ur koppen och istället för eagle blev det bogey. Där försvann lätt en topp tio-placering. I Fuerteventura låg jag sexa inför sista varvet, där vinnaren Christian Sevaer började med en eagle och Bradley Dredge med en birdie. Då började jag fundera hur många slag som jag skulle hamna efter.

- Tidigare har jag spelat för att få en bra placering, nu känns det som jag istället spelar för att vinna. Det som hänt de tre-fyra senaste veckorna är att jag tar varje slag för sig och inte tänker på tekniken. Missar gör ju alla och jag har lärt mig att lägga dem bakom mig.

Klas Eriksson drar sig ut tävlingen i veckoslutet i Italien för att vila sin onda rygg.

Sedan spelar Växjöproffset British Masters i Birmingham.

Annons

Från vecka 21 spelar Klas tio stora tävlingar på raken.

- Viktiga veckor, men golf handlar om koncentration. Att liret börjar bra med flyt och att jag kapar ett slag här och där.

Låter enkelt att spela bra golf om man heter Klas Eriksson.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons