Annons

Anderberg: "Jag vill stå upp för mina värderingar"

I måndags sa Växjö Lakers PR- och eventansvarige Elisabeth Anderberg upp sig från sin tjänst utan motivering.På tisdagen berättade hon varför.
Växjö • Publicerad 12 januari 2016
Elisabeth Anderberg. Arkivfoto
Elisabeth Anderberg. Arkivfoto

– För mig är det viktigt att säga ifrån när jag tycker att något är fel och jag är en person som vill stå upp för mina värderingar, sa Elisabeth Anderberg till Smålandsposten.

Det har varit allmänt känt att många Växjö Lakersfans har riktat hård kritik mot henne vid ett antal tillfällen.

Annons

I samband med att klubben i oktober förra året tog beslutet att åter tillåta så kallade klappor på sittplats i Vida Arena vållade det stor uppståndelse bland Lakersfansen. Elisabeth Anderberg blev då hotad via mejl och på sociala medier, direkta hot som polisanmäldes.

För en knapp månad sedan stormade det igen kring Elisabeth Anderberg då hon skrev en artikel under rubriken "Påstående vs fakta" på Växjö Lakers hemsida.

Anderberg tog då upp påståenden som hörts från fansen och kommenterade dessa med statistik på ett sätt som retade gallfebern på ett stort antal supportrar.

Kritiken var stenhård mot Växjö Lakers och Elisabeth Anderberg, så hård att artikeln dagen efter var ersatt med en text där klubben bad om ursäkt.

– Jag vill säga ifrån när jag tycker att något är fel, men det är inte alltid att rätt och riktigt blir det bästa för företaget. Och då tycker jag att man ska säga upp sig.

– I mitt tycke arbetade jag för min arbetsgivare, jag jobbade för Växjö Lakers och inte för några fåtal fans, kommenterar Elisabeth Anderberg.

– Det känns som om folk och media tror att jag varit ute efter en fajt med fansen vilket inte var fallet. Men när vi har olika åsikter som skiljer sig så mycket är det ingen mening att stanna kvar.

– Det är jättetråkigt när saker tar slut, säger Elisabeth Anderberg som tycker att hon har haft ett roligt jobb i Växjö Lakers.

Lakers Lakejer hade på tisdagen ett inlägg på twitter där supporterklubben klargjorde att man inte har något finger med i spelet kring Elisabeth Anderbergs avgång.

"Vi har inte någon gång överhuvudtaget på något sätt jobba för eller framfört krav på att Lisabeth Anderberg eller någon annan ska avgå. Vår hållning är det är något som Växjö Lakers får sköta internt. Lakers Lakejer önskar Elisabeth Anderberg lycka till med eventuella nya utmaningar framför och tackar för tiden som varit", skriver man bland annat i inlägget.

Ola NetterströmSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons