Annons

Järdler följer Ingmar Bergmans råd

Omgång 12 i Superettan.
Uppdraget: tre poäng.
Då citerar Christian Järdler en av tidernas största filmregissörer.
Växjö • Publicerad 14 juni 2019
Christian Järdler.
Christian Järdler.Foto: Lena Gunnarsson

Kruxet är den omtalade så kallade sista tredjedelen.

Ett stor gräsyta, innehållande motståndarens straffområde, där allt i en fotbollsmatch avgörs.

Annons

Där har Öster inte varit lyckosamt under vårsäsongen vilket tydligt avspeglas i tabellen, där åtta mål på elva matcher inbringat futtiga nio poäng och placerar Öster trea från slutet.

– Nu har vi haft ett uppehåll på två veckor som vi tycker varit positivt. Dels därför att vi kunnat få skadade spelare i bättre form, dels därför att vi kunnat lägga mer träning på den del av planen där vi haft det svårt. Jag tycker att vi har tydliggjort och bestämt oss för vilken typ av lösningar vi vill jobba med, säger Östertränaren Christian Järdler.

Fredagsträningen på Myresjöhus Arena var ett koncentrat av övningar som syftar till att förbättra det offensiva spelet. På lördagen kommer tabelljumbon Brommapojkarna på besök och som så många gånger förr lär Öster ställas mot ett motstånd som backar hem, som kommer att spela tajt och destruktivt. Med andra ord en typ av motstånd som brukar passa Öster illa. Frågan är hur Öster ska hitta nycklarna för att dyrka upp BP:s lås.

– Vi förväntar oss en sådan typ av motstånd, det är någonting vi är vana vid. Som tränare gäller det att sätta ramar och ge spelarna tydliga mönster och idéer. Men som Ingmar Bergman brukade säga: man får lov att improvisera så länge man kan manus.

Daniel EnestubbeSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons