Annons

Järdler: ”Hoppas vi kan lyfta härifrån och få lite medflyt”

På fem omgångar hade Öster spelat ihop tre poäng. 1–0-segern borta mot Halmstad betyder att Christian Järdlers lag fördubblade poängskörden och avancerar upp till elfte plats i tabellen.
PÅ PLATS I HALMSTAD • Publicerad 5 maj 2019
Österspelarna firade segern tillsammans med de tillresta supportrarna på Örjans vall. Från vänster syns: Tobias Andersson, Calle Johansson, Månz Karlsson, Filip Örnblom, Anton Andreasson och Fredrik Lundgren.
Österspelarna firade segern tillsammans med de tillresta supportrarna på Örjans vall. Från vänster syns: Tobias Andersson, Calle Johansson, Månz Karlsson, Filip Örnblom, Anton Andreasson och Fredrik Lundgren.Foto: KRISTER ANDERSSON

– Jag är jätteglad för poängen såklart. Dom är viktiga för oss och jag hoppas vi kan lyfta härifrån och få lite medflyt, säger Östers tränare Christian Järdler.

HBK och Öster låg båda pyrt till i tabellens nedre region. Halmstad jagade första hemmasegern medan Öster jagade säsongens första trepoängare efter tre kryss och två förluster.

Annons

Det blev Öster som avgick med segern efter ett avgörande mål i den 90:e minuten. Calle Johansson fick bollen och drev in den i straffområdet. Han fintade HBK-backen Andreas Johansson och behöll lugnet. Sedan levererade han bollen till Liridon Silka som bara hade att placera in den i målet bakom hemmakeepern Malkolm Nilsson.

Game, set and match.

– Vi har varit klart bättre än våra motståndare och släppt in 2–3 och 0–1 i 92:a minuten två veckor i rad. I dag är vi inte bättre än motståndaren men sitter med tre poäng i stället. Det kan gå åt vilket håll som helst, säger Christian Järdler som anser att Halmstad var det bättre laget långa stunder i matchen, men att hans egna spelare jobbade och kämpade för varandra vilket till slut gav utdelning.

Halmstad ägde stora delar av den första halvleken, men Öster lyfte sig på slutet och prickade ribban två gånger om inom loppet av en halv minut i 43:e minuten.

Oliver Silverholt sköt ett skott och ett försvarsben styrde bollen i ribban. Strax därpå nickade Anton Andreasson i ribban.

Andreasson, som hade två stolpskott i senaste matchen, var en av Östers piggaste spelare. En annan var Calle Johansson. Även anfallskollegan David Johannesson stod för flera bra aktioner.

Östermålvakten Tobias Andersson plockar ner en hörna.
Östermålvakten Tobias Andersson plockar ner en hörna.Foto: KRISTER ANDERSSON

Men hade det inte varit för målvakten Tobias Anderssons superräddning i den 41:a minuten hade inte Öster fått segerjubla den här kvällen i Halland.

Gabriel Gudmundsson fick på ett kanonskott inne i straffområdet, men Andersson hann slänga sig till höger och rädda till hörna.

– Den kändes bra att ta. Han drar in från kanten och skjuter runt försvararen. Jag är lite förvånad själv att jag nådde bollen, förklarar Östermålvakten.

Trots spelövertag var det faktiskt HBK:s enda skott på mål. Öster hade sju avslut på mål. Därför är Östers seger inte helt ologisk.

Annons

Första segern för säsongen var därmed ett faktum för Öster som lämnar jumboplatsen i tabellen.

– Det var naturligtvis jätteviktigt. Vi har haft två raka förluster och det var viktigt att studsa tillbaka och ta en seger. Speciellt en sån här sen seger är fantastiskt skönt, säger Tobias Andersson som också fick hålla sin första superettannolla för säsongen.

Öster övergav 4-3-3 som man spelat i de fem inledande omgångarna för 4-4-2.

Är det ett spelsystem som ni kommer fortsätta praktisera?

– Varje match är unik och kollar du totalt sett på alla mina matcher har vi spelat mer så här totalt sett. Det är ett spel som vi hanterar och det kommer vi att spela fler gånger. Sen om det blir på söndag eller inte det har jag inte bestämt, svarar Järdler.

Musikhjälpen
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons