Annons

Järdler: ”Vi har varit för slarviga”

Östers tränare Christian Järdler har fått en tuff start på nya jobbet. Med bara en seger i bagaget åker Öster till Falkenberg för att möta tabelltrean.
Växjö • Publicerad 6 maj 2018
Östers tränare Christian Järdler har fått en tuff inledning på nya jobbet.
Östers tränare Christian Järdler har fått en tuff inledning på nya jobbet.Foto: Lena Gunnarsson

Oavgjort mot Degerfors, förluster mot Helsingborg och Brage, seger mot Jönköpings Södra och ännu en förlust mot Örgryte.

Det är ingen imponerande inledning av ett lag som var högt tippat i tabellen av tränarexpertisen i superettan.

Annons

– Poängmässigt har vi börjat dåligt och vi har uppträtt slarvigt. Det går inte att snacka bort, säger Christian Järdler.

Östers tränare har analyserat läget:

– En del har varit att spelare saknats för avstängningar och skador. Vi har fått möblera om på grund av att spelare som vi byggt försäsongen på varit borta.

På den punkten känns det bra att såväl Liridon Silka som Fredrik Lundgren är tillgängliga för spel på söndag.

– En annan del är att vi tagit förluster som vi borde undvikit genom att ta bättre beslut och ett rejälare agerande. Vi borde varit tuffare i duellspelet, haft mer fokus och närvaro på planen.

Senast mot Örgryte hemma gav Öster bort två mål plus att laget släppte in en frispark.

– Vi hade inte tillräckligt med kommunikation. Det kan delvis förklaras med att vi har ett nytt sätt att spela. Många har nya bredvid sig och det har inte satt sig.

Christian Järdler gör en jämförelse med Falkenberg.

De har ett lag där killarna känner varandra sedan flera år tillbaka. Falkenbergs tränare Hans Eklund, Östers förre skyttekung, har skapat lugn och harmoni i laget.

– Falkenberg är samspelt och tryggt som lag. De har rejäla spelare som jobbar hårt för varandra. Det såg jag när Falkenberg spelade 1-1 mot Halmstad BK senast.

Annons

Det är 25 omgångar kvar av superettan och många poäng att fajtas om. Superettan, alltid en svår serie att vinna, kommer att ha sina svängningar.

Christian Järdler drar en erfarenhet från fjolårets jobb i IFK Värnamo.

– Vi inledde med nio poäng på de fyra första omgångarna. Sedan kom svackan med två poäng på de följande sex matcherna. Därefter kom en bra höst där vi slutade sexa.

– Att spel och resultat pendlar, blir upp och ned i kvalité, händer i lag som bygger om.

I Falkenberg hoppas man på en fotbollsfest. Öster drar folk.

– Vi räknar med några hundra åskådare från Växjö och kan vi nå en publiksiffra mot 3 000 är vi nöjda, säger Falkenbergs sportchef Håkan Nilsson.

– Vi hade räknat med Öster högre upp av tabellen. De kommer att avancera, men jag vill inte se att den resan inleds på söndag.

Sven ElofssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons