Annons

Jättematch av stjärnan – nu rycker Alstermo i toppen

Först en skrivbordsseger – därefter vinst i omspelsmötet mot Anderstorp med 28-23 (10-13).
Nu leder Alstermo plötsligt serien med fem poäng.
– Regler är till för att följas, säger Daniel Steen.
Sport • Publicerad 26 november 2014
Foto: 

Förutsättningarna i handbollsettan har ändrats radikalt över bara ett dygn. I måndags kväll framkom att Vinslöv använt en oregistrerad spelare i segermatchen hemma mot Alstermo. Under tisdagen ändrades svenska handbollsförbundet resultatet till 10–0 i gästernas favör – och Alstermo tog därmed över serieledningen på bekostnad av just skåningarna.

Senare på kvällen kom två nya poäng när smålänningarna vann mot Anderstorp med 28-23 i omspelsmötet från premiären.

Annons

– Oregisterade spelare händer titt som tätt. Men det är katastrofdåligt av en styrelse att missa en sådan sak. Hade det hänt i mitt lag hade jag skällt ut varenda styrelsemedlem och frågat om de ville förstöra för oss. Men regler är till för att följas och Vinslöv får skylla sig själva, säger niometersspelaren Daniel Steen.

– Men jag tycker synd om spelarna och ledarna i Vinslöv. Sportsligt måste det kännas tungt för dem.

Vinsten mot Vinslöv och segern i hängmatchen gör numera Alstermos serieledning till fem poäng och därtill ett jätteövertag i målskilnaden.

– Det är inte avgjort men det ska väldigt mycket till om de andra lagen ska komma ikapp oss. Hade vi fått det här läget på förhand hade vi tagit det direkt, säger tränaren Andreas Stockenberg.

Men Alstermo fick jobba hårt för två poäng i Grytan under tisdagen. Missar i mängder betydde bara tio mål framåt i första halvlek och pausunderläge med tre bollar.

Då gick viktige Daniel Steen in i handlingarna på allvar.

– Jag var tvungen att kliva fram. Vi fick lite skäll i paus att vi bommade för mycket och då kände jag att jag behövde ta ansvar.

Steen fick till stor del spela utan punktmarkering. Han tackade för utrymmet med tio mål efter paus och hela 13 fullträffar totalt.

– Jag är en av de som ska göra det framåt och när jag känner att det inte går speciellt lätt för de andra i laget är det jag som måste ta ansvar. Andra halvlek är jag nöjd med.

Är det säsongens bästa halvlek?

Annons

– Första halvleken mot Ystad, så bra har jag nog aldrig spelat. Då gjorde jag nio på 20 minuter. Men efter den kommer den andra halvleken här.

Andreas Stockenberg var inte sen med att hylla sin spelmotor.

– I dag betydde han fantastiskt mycket. Han driver det mesta. Samtidigt är det nästan det man förväntar sig. Men han gör det fantastiskt bra och är den klart lysande stjärnan i den här serien, säger ”Stocken”.

jimmie larsson

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons