Annons

Jennie Öberg avslutar karriären

Skidor • Publicerad 13 maj 2020
Jennie Öberg slutar. Arkivbild.
Jennie Öberg slutar. Arkivbild.Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix/TT

Jennie Öberg lägger tävlingsskidorna på hyllan, skriver Norrbottens-Kuriren. 30-åringen, som vann en världscuptävling i Rybinsk 2015 och var med i VM-truppen i Falun samma år, har inte motivation för att fortsätta karriären.

– Det är inte tävlingarna jag är less på, det är träningsbiten och att det är så himla lång försäsong, säger hon till tidningen.

Annons

Öberg insjuknade tidigare i vår i covid-19 och var så illa däran att hon fick sjukhusvård och syrgasbehandling. Sjukdomen har inte direkt att göra med beslutet att sluta, men den gav Öberg tid att reflektera över sin situation.

– När jag låg sjuk så fick jag tänka på hur jag känner inför att dra i gång med träningen med fyra-fem timmars träning om dagen från maj till början av november, säger hon.

Sprintsegern för drygt fem år sedan är höjdpunkten när Öberg summerar karriären.

– Jag kommer aldrig att glömma min världscupseger i Ryssland och känslan jag hade den dagen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons