Jesper Jonsson nära pallplats i SM

Jesper Jonsson simmade i mål som fyra på 100 meter fjäril vid SM i Eriksdalsbadet i Stockholm i går.
Åt suveränen Lars Frölander kunde Växjösimmaren inget göra, men upp till medalj hade Jonsson bara futtiga 13 hundradelar.
Sport • Publicerad 2 december 2010

– Det var inte långt från pallen, men Jesper gjorde ett bättre lopp i finalen än under försöket i morse och var ändå rätt nöjd efteråt, säger Patrick Lempinen, chefstränare i Växjö Simssällskap.

Själva simningen stämde bra för Jesper Jonsson, men ett par småmissar både in och ut ur vändningarna kostade lite tid och i mål klockades Jonsson för 54.57.

Åt suveräne segraren Lars Frölander, som slog nytt mästerskapsrekord med 51.44, fanns det inget att göra åt. Han var i en klass för sig. Men striden om pallplatserna var knallhård där Jesper tyvärr drog det kortaste strået, 13 hundradelar från brons och ytterligare 14 från silver.

Jesper Jonsson har dock nya medaljchanser i dag på den dubbla distansen, 200 meter fjäril. Dessutom ingår han i Växjös lagkappslag på 4 x 50 meter medley och 4 x 200 meter frisim.

Förutom Jonsson tog sig också klubbkamraten Sten-Olof Gustafsson till final i går, på 100 meter medley, där han slutade sjua på 58.31. Försökstiden 57.87 innebar nytt klubbrekord.

VöSS Silje Bergström-Tronsmoen gjorde ett tappert lopp på 100 medley, men tiden 1.05,67, var bara den elfte bästa och hon fick simma B-final i stället. Segrade gjorde Södertörns Sarah Sjöström på 1.00,53.

I dag är det 50 bröst och 200 medley som gäller för talangfulla Silje.

– Jag tror att fredagen kan bli vår bästa dag med många finalchanser, säger Patrick Lempinen som också tror att Martin Harlenbäck har god chans att nå final på 200 meter rygg.

I går blev Martin nia på 100 fjäril och missade precis A-finalplatsen i Jespers lopp. De båda ihop med Martin Dahlberg och Sten-Olof Gustafsson slog nytt klubbrekord över 4 x 100 meter frisim, men missade final. VöSS damlag på 4 x 50 frissim slutade på 16:e plats.