Annons

Jobbig forward till Växjö Lakers

Gustav Rydahl, 19-årig forward från Frölunda, är klar för Växjö Lakers.
– Detta är en kille som vi upplevt är oerhört jobbig att möta, säger Henrik Evertsson, sportchef i Växjö Lakers.
Sport • Publicerad 17 juni 2014
Foto: Stig Kenne / TT

När Johan Markusson beslutat sig för att sluta spela hockey tappar Växjö Lakers mycket fysik i truppen. För att få in en mer fysisk spelstil i truppen förstärker man nu med Gustav Rydahl från Frölunda. 19-åringen från Karlstad har gjort 53 SHL-matcher.

– I honom får vi fysiken både på lång och kort sikt. Vi tar över Frölundas kontrakt med honom som gäller ett år till, men faller det här väl ut hoppas vi givetvis att Gustav finns med i vårt lag en lång tid framöver, säger Henrik Evertsson i ett pressmeddelande.

Annons

Gustav Rydahl är center, men ingen poängmaskin. I stället har han som uppdrag att göra motståndarna trötta för att andra ska göra poäng. Enligt Henrik Evertsson kommer han att spela ytterforward i Lakerströjan.

– Han är stark i närkamperna och har en spelstil som är på gränsen och det är något som vi behöver i truppen, säger Henrik Evertsson.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons