Annons

Johan en av få som hittade rätt i seg match

Logik och fotboll hör inte ihop. Det finns ingen förklaring till varför en av säsongens viktigaste matcher ser ut som sista betydelselösa höstmatchen. Ända till då Johan Andersson på stopptid ordnar 1–0 för Växjö BK i mötet med Färjestaden.
Sport • Publicerad 23 augusti 2010

– Nej det finns ingen logik i fotboll, jag vet inte varför man håller på med det här egentligen. Jag sa till killarna i pausen att detta är en tävlingsmatch, inte någon träning i tipshallen i januari, sa en konfunderad Tomas Holmbeck efter segern och fortsatte:

– Vi har spelat många bra matcher och inte fått någon poäng med oss. Idag gör vi en riktigt dålig match, man får vara skitglad över de tre poängen.

Annons

Det var inte enbart Växjö BK:s tränare som var konfunderad på Torparängen i lördags. Med vetskap om hur jämn sydöstra trean är i nuläget blev båda lagen handlingsförlamade. Färjestaden är möjligen något mer på språng och BK presterar det som vi med lite god vilja kan kalla målchanser.

Karl-Johan Therns nick utanför i 25:e minuten och Daniel Perssons frispark invid stolpen i 35:e kan möjligen räknas in.

Matchbilden blev inte mycket bättre efter pausvilan. Håkan Ström tvingas tippa ett skott över ribban i 47:e minuten och Johan Andersson nickar över minuten senare.

Den enda synbara skillnaden kommer sista tio minuterna, då hemmalaget höjer tempot något. Johan Nilssons frispark i 81:a minuten gav exempelvis några nickchanser framåt. De flesta är beredda att notera 0-0 när matchen glider in på stopptid.

Då händer det. Johan Andersson får en passning i sidled, står helt ren, och kan kruta segerbollen i mål bakom en chanslös Joakim Deurell i bortaburen.

– Pontus (Lind) ser mig, jag skriker till, och när jag får bollen är det bara att sikta på ett av hörnen, förklarar matchhjälten Johan Andersson, som även han tyckte matchen var märklig.

– Det var en jättekonstig match. Jag tror vi har lite minnen från förra säsongens upplösning, vi blir nervösa och ingen vågar göra något utanför ramen. Vi är rädda för att misslyckas trots att vi vet att vi har kapacitet i laget, analyserar Johan vidare.

De båda målvakterna, Håkan Ström och Joakim Deurell, utsågs till matchen lirare i respektive lag. Visst höll de båda nollan på ordinarie tid, men lika mycket handlar det om att alla i övrigt kunde bättre. Likväl är tre poäng tunga i sammanhanget, i kampen om att få glädjen att sikta uppåt i den jämna tabellen.

– Nu kan vi koncentrera oss på att jobba uppåt och framåt. Underbart att vi, trots att ingen tror på oss, är med i racet. Nu har vi Moheda borta och Älmhult hemma. Det ska bli kul, men vi måste upp flera klasser för att ta poäng i Moheda, avslutar Tomas Holmbeck, nöjd men konfunderad BK-tränare.

Mikael Svensson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons