Annons

Johan vann prestigefylld semifinal

En rysk-svensk tennisfinal blir slutvinjetten på ITF:s svenska Satellite, tredje veckan i Strandbjörkshallen, i eftermiddag.
Förre Växjöspelaren Johan Settergren, rankad 433 på världslistan, får hållas som knapp favorit mot Kirill Ivanov-Smolenski från Ryssland.
Sport • Publicerad 17 april 2004

Semifinalen mellan Johan Settergren och Marcus Sarstrand var ett Ullevi-derby med prestige.

Johan Settergren vann med 7-5, 7-5. Slutgamen var spelmässigt av hög kvalité.

Annons

- Jag är mycket nöjd, framförallt med min inställning. Vid min förrra match, förlust med 6-4 i skiljeset, mot Marcus Sarstrand blev jag för arg för att spela på topp, säger Johan Settergren.

Johan slog nu en nästan hundra placeringar starkare motståndare sett till världsrankingen.

I första set låg Johan Settergren på hårt och försökte styra spelet.

- Men jag tycker inte att jag kom fram på nät som jag önskade, säger han. Marcus Sarstrand är svårspelad och det blir ofta ryckigt mot honom. Marcus varvar med att slå till bollen och att bara mota över den.

Trots ett set i ryggen var Kalmarsonen Settergren långt ifrån säker. Marcus Sarstrand spelar alltid en gammaldags vårdad tennis.

I andra set hade Johan två breakbollar för att gå fram till 5-3-ledning. Marcus Sarstrand tog sig ur den knipan.

- I det känsliga läget slog jag sönder senan. Jag vet att en match kan svänga som att vända på en gammal femöring. Men jag höll mig till min plan, säger Johan Settergren.

Vid ledning med 5-4 hade Johan Settergren första matchbollen i Sarstrands serve. Vid 6-5 i samma läge kom nästa och Marcus Sarstrand missade.

Det som främst avgjorde den helsvenska semifinalen var Johan Settergrens fina serve samt hans långa och fina forehand.

- Nu har jag fortfarande chansen att vinna hela Satelliten, säger Johan Settergren.

Annons

I finalen ställs han mot Kirill Ivanov-Smolenski som vann en 2.15 timmar lång semifinal mot fransmannen David Guez med 6-4, 5-7, 6-4.

Ryssen, rankad 532 och vinnare av deltävlingen i Helsingborg på snabbare golv än Strandbjörkshallens, slog David Guez för andra gången under Satellit-veckorna.

David Guez, 21-åring från Marseille, var fredagens stora förlorare. Tillsammans med kompisen Sebastien Lami blev det förlust i dubbelfinalen mot svenskparet Rickard Holmström/ Christian Johansson med 6-4. 6-3.

- Ivanov-Smolenski är en bra spelare, men jag tror inte att han räcker till i finalen. Själv är jag helt nöjd med min insats i min första Satellite, säger David Guez, som är tvåa-trea på lokala rankingen hemma i Provence.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons