Annons

Jonas redan bäste svensk

En veteran från Växjö TS var det enda svenska glädjeämnet i Wimbledontennisen.
Jonas Björkman slog bästa polaren Thomas Johansson. I övrigt var det en svart svenskdag.
Sport • Publicerad 28 juni 2006

Enda svenska tjejen Sofia Arvidsson försvann, Robin Söderling försvann, och Björn Borgs gamla gräsrekord raderades av Roger Federer.

För Växjöspelaren Björkman var förra veckan i Nottingham ett skönt trendbrott. Jonas final i turneringen följdes upp med segern mot Thomas Johansson med 3-6, 7-6 (7-4), 6-1, 6-1.

Annons

Jonas Björkman har kanonlottning i omgång två.

Tjeckiske dubbelspelaren Lukas Dlouhy väntar. Samme tjeck som Jonas utklassade i Indianapolis 2005.

"Jag har chansen" - Jag såg det först nu att jag fick Dlohy. Helt ärligt har jag inte kollat någonting på lottningen och det är nog första gången. Men jag har chansen, Dlouhy har ingen vidare andra serve, och kan jag få honom att förflytta sig i djupled så har jag chansen, säger Jonas Björkman till TT.

Samtidigt var Thomas Johansson en knäckt man. Efter ögonskadan har Linköpingsstjärnan åkt ut i första omgången i fem turneringar i rad.

- Jag känner ingen glädje just nu, varken på träning eller tävling. Jag har aldrig känt så tidigare i mitt tennisliv, menar Thomas Johansson.

Thomas kommer inom de närmaste tre veckorna att bestämma sig för om han kommer att lägga av.

Sofia klarade inte kraven Sofia Arvidsson åkte ut mot tjeckiskan Eva Birnerova med 6-2, 6-4. Sofia har inte alls klarat att stå emot kraven efter sin starka turneringsvinst i Memphis i våras.

- Jag hade förväntat mig mer och är så klart besviken. Förväntningarna är högre på mig nu när jag är seedad och då vill man ju leva upp till det. Självförtroendet sviktar lite men jag får försöka släppa det, säger halländskan till TT.

Federer värre än Borg Robin Söderling fick ge sig med 6-3 i femte set mot hemmahoppet Tim Henman. Samme Henman som nu går mot Roger Federer.

Schweizaren kom genom sin seger mot Richard Gasquet upp i 42 raka segrar på gräs. Björn Borg radade upp 41 raka under sina Wimbledonstarter 1976-81.

Annons

Alla rekord är till för att slås heter det.

Sven Elofsson

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons