Annons

Jonathan lämnar Växjö Lakers

När ett nytt transferfönster öppnade försvann ännu en Lakersspelare.
Forwarden Jonathan Persson lämnar Växjö för Hammarby. Samma Hammarby som Lakers möter i morgon.
- Men tills dess är jag inte spelklar, säger Persson.
Sport • Publicerad 21 januari 2006

Ytterforwarden kom till Växjö från Boden inför säsongen. Men innan han ens spelat en hel säsong i Lakers väljer 21-åringen alltså att flytta igen.

- Jag känner inte att jag fått den istid jag vill ha. Samtidigt har jag inte riktigt kommit upp i den nivån jag hoppades på, säger Jonathan Persson, som tillhört Lakers fjärdefemma.

Annons

Tränaren Joakim Fagervall tappar nu ytterligare en forward - i höstas försvann både André Selander (som också ville ha mer speltid) och Daniel Johansson (personliga skäl).

- Bara tråkigt, men mest för Jonathan själv. Jag kan inte garantera någon spelare mer istid och tycker det är tråkigt när spelarna sätter jaget före laget. Det finns ingen spelare som är viktigare än laget.

Jonathan Persson flyttar hem till Stockholm, där han ska spela för Hammarby från och med måndag. I hans ställe flyttar Lakers upp junioren Fredrik Eriksson.

- "Fidde" har kört på bra när han har tränat med oss och vet vad det handlar om. Men vi ska inte förvänta oss alltför mycket av juniorerna, säger Joakim Fagervall.

Några etablerade nyförvärv är inte aktuella, enligt klubbchefen Peter Ländell.

- Eftersom vi inte fick reda på det här förrän i torsdags kväll har vi inte diskuterat några nyförvärv. Men just nu är det inte aktuellt med några nya spelare.

Beror det på ert tabelläge (Växjö är 14 poäng från en kvalplats i dagsläget)?

- Det är klart, hade vi varit tre poäng från en kvalplats hade vi kanske pratat med sponsorerna och försökt ta in någon ny spelare, säger Peter Ländell.

Per Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons