Annons

Jonsson efter Jonsson i Växjö HF

En Jonsson kommer efter en annan Jonsson.
Växjö HF har presenterat Per-Olof Jonssons efterträdare på tränarposten. Det blir brorsonen Fredrik Jonsson, 29, som tillsammans med ett år äldre Joakim Wensby tar över herrlaget.
Sport • Publicerad 23 mars 2011

– När jag fick frågan om att bli tränare i Växjö HF behövde jag inte fundera länge. Uppdraget känns väldigt motiverande, säger Fredrik Jonsson, med elitseriemeriter från H 43 i Lund.

Växjö HF för en blygsam tillvaro i division 2. Fredrik Jonsson vill inte tala om snabbt avancemang uppåt. Han vill skynda långsamt och metodiskt.

Annons

– Min målsättning blir att skapa ett bra lag och att individuellt utveckla de unga spelarna.

Fredrik och Joakim har skrivit kontrakt ett plus ett år. När Växjö HF hade upptaktsmöte kom 38 spelare, född 1994 och äldre. Handbollsintresset finns definitivt i Växjö.

– Jag är mycket nöjd med vår tränarlösning. Det här ligger helt i vår linje med att bygga på Växjöprodukter, konstaterar Växjö HF-ordföranden Håkan Gröön.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons