Lindelöf utbytt – tog sig för bröstet

Manchester United var på väg att tappa poäng mot Premier League-jumbon Norwich. Då ordnade Cristiano Ronaldo en straff som han satte stensäkert.
Svenske landslagsbacken Victor Nilsson Lindelöf fick gå av planen efter att ha satt sig på huk och tagit sig för bröstet.
Fotboll • Publicerad 11 december 2021
Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo kollar läget med Victor Nilsson Lindelöf som fick ont i bröstet.Foto: Rui Vieira/AP/TT

Det var i den 70:e minuten som Lindelöf, till synes utan att ha fått någon smäll, satte sig på huk, tog sig för bröstet och signalerade för byte. När han gick av planen höll han sig hela tiden för bröstet.

– Han var med i en kollision, han kan inte ens minnas vad det var, och fick svårt att andas. De har gjort tester och han verkar okej, säger Rangnick till Sky Sports, enligt flera medier.

Några minuter senare lyckades United spräcka målnollan då Ronaldo revs ner i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Den portugisiske stjärnan satte bollen stenhårt mitt i målet och Manchester United vann matchen med 1–0.

Även Chelsea var nära att tappa poäng, mot Leeds, efter att Joe Gelhardt kvitterat till 2–2 med fem minuter kvar av ordinarie tid av mötet på Stamford Bridge. Men när Jorginho på tilläggstid fick chansen på straff för andra gången i matchen överlistade han Illan Meslier i Leeds-målet ännu en gång och 3–2 blev matchens slutresultat.

Salahs 14:e mål

När Liverpool samtidigt vann med 1–0 mot Aston Villa var det Mohamed Salah som stod för målskyttet ännu en gång. Den egyptiske anfallaren har nu noterats för 14 mål i Premier League den här säsongen och toppar ohotad skytteligan.

Mötet innebar också ett kärt återseende, när Liverpool-ikonen Steven Gerrard för första gången återvärde till Anfield – nu i rollen som tränare för Aston Villa. Publiken hälsade Gerrard välkommen med rungande applåder.

Liverpool blev efter segern tvåa i tabellen och puttade ned Chelsea till en tredjeplats, en poäng bakom.

Arsenal tog samtidigt en tveklös 3–0-seger mot Southampton.

City vann med straffmål

Tabellettan Manchester City spelade tidigare under lördagen hem ytterligare en fullpoängare genom 1–0-segern mot gästande Wolverhampton, åtta i ligan.

City var spelmässigt överlägsna, men lyckades trots det inte ta vara på chanserna som skapades titt som tätt. Så det blev sedan Raheem Sterling som fick avgöra för hemmalaget, när han satte matchens enda mål på straff i den 66:e minuten. Straffen kom efter att domaren VAR-granskat en situation där Joao Moutinho använt handen för att styra bort bollen från Wolverhamptons målområde i samband med en hörna.