Jumbon för bra för Vipers

Förlust i sudden. Hemma. Mot ett lag som inte plockat poäng på över två månader. – Vi lär inte ha råd att ta fler förluster om vi ska vara längst fram, sa Växjö Vipers tränare Johan Schönbeck.
Sport • Publicerad 9 januari 2012
Växjö Vipers Linus Jämtdal med bollen. I början av tredje perioden fick han sedan lämna planen med ett bandagerat lår.Foto:

Den 22 oktober.

Det var senaste gången Skoghall tog poäng. Före gårdagens besök i Hovshaga sporthall.

Fyra av deras sju poäng har för övrigt kommit mot Växjö.

– Känns väldigt onödigt, konstaterade Johan Schönbeck efter 4–5-förlusten.

Växjö tog förvisso poäng för femte matchen i rad. Men seriens klara jumbo ska alla gånger besegras. Om målet att spela i Superligan nästa säsong ska uppnås.

– Vi har det jobbigt mot lag som spelar lite defensivare, ligger och kontrar på oss och drar ner tempot. Vi är bättre när det bjuds upp lite, men vi jobbar på det, kommenterade Schönbeck.

Skoghall tog ledningen 12.29. Efter det inleddes ett kraftfullt hemmatryck.

Stolpen träffades två gånger. Samtidigt var bortamålvakten Nicklas Nilsson vass i kassen. Men kvitteringen kom när Markus Jovic satte 1–1.

– Jag hade rätt bra känsla och vi skapade många byten med tryck i. Men andra perioden var så jävla dålig, sa Schönbeck.

2.48 in i den satte Skoghall 12. Simon Olsson tog ett stort felbeslut framför mål och tog ner bollen med hög klubba, varpå Carl-Ola Petersson utnyttjade den efterföljande straffen.

Växjö hade ingenting i perioden.

I stället kunde tabelljumbon göra 1–3 efter en miss av Johan Roos.

Skoghall missade även öppet mål. Kim Kulich svarade dessutom för en dubbelräddning.

Till tredje bänkades flera spelare. Men en av dem som fick spela, Linus Jämtdal, tvingades lämna redan efter 25 sekunder. Lagets bäste målskytt leddes av planen med ett bandagerat lår.

David Östergren reducerade, men Skoghall ryckte åter när poängkungen Kristian Wendel omarkerad satte 2–4 på ett frislag.

Därefter missade Kristofer Widlundh öppet mål. Inte heller när Växjö spelade fem mot tre i 36 sekunder nätade hemmalaget.

Vipers fortsatte att pumpa på och med två mål på 64 sekunder (Johan Roos och Kristofer Widlundh) var vändningen nära.

Men de sista fem minuterna blev mållösa. I stället avgjorde Skoghall i sudden.

– Vi tar väl en bra fajt i tredje, men det är inte tillräckligt bra. Vi har chanser och ska skapa ännu mer, sa Schönbeck.

Under resterande januari väntar tre toppkonkurrenter: Lindås borta, Åby hemma och Karlstad borta.­ Matcher som Växjö nu måste vinna.

– Vi är fortfarande väldigt bra placerade i tabellen och har ett helt okej utgångsläge.