Annons

Juniorspelare åtalas för grov misshandel

En juniorspelare fick käken sönderslagen under en ishockeymatch i vintras.
Nu åtalas spelaren som svingade klubban för grov misshandel, skriver Aftonbladet.
Ishockey • Publicerad 1 augusti 2022
En juniorspelare åtalas för grov misshandel.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Straffskalan för grov misshandel sträcker sig från ett och ett halvt år till sex års fängelse.

Överfallet inträffade i januari i år under en J20-match. I den tredje perioden skvätte spelaren, som fick sin käke sönderslagen, vatten från båset på en motståndare, varpå spelaren som nu åtalas för grov misshandel vände sig och svingade sin klubba.

Hänsynslöshet och råhet

Annons

"NN fick omfattande tandskador, frakturer i käken och blödande sårskador. Brottet bör bedömas som grovt eftersom den misstänkte visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att slå med ett tillhygge mot NN:s huvud och eftersom NN orsakats svår kroppsskada", står det i stämningsansökan, uppger Aftonbladet.

– Jag har sömnsvårigheter, jag tänker på det mycket. Allt från händelsen, till sjukhuset och fram till nu. Jag somnar väldigt sent runt 06 på natten. Om jag tänker på det mer så mår jag sämre, jag försöker att tänka bort det så mycket som möjligt. När jag väl sover så drömmer jag väldigt mycket mardrömmar. Jag har varit tvungen att äta soppa och jag var tvungen att dricka med sugrör och jag kunde inte prata, sade spelaren som mottog slaget i förhör drygt en månad efter matchen.

"Jätteångest"

Den åtalade personen erkänner händelseförloppet, men förnekar brott. Enligt den åtalade så siktade och slog han mot vattenflaskan. Han bad även om ursäkt till sin motståndare efteråt.

– Jag har jätteångest över det som hände. Det har varit jättejobbigt, sade spelaren som delade ut slaget i förhör.

Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd har stängt av spelaren som delade ut slaget från matchspel året ut.

Huvudförhandlingarna i tingsrätten är satt till i mars nästa år.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons