Annons

Juniorspelare avstängd fyra år för dopning

En 19-årig spelare i en hockeyklubb i länet stängs av i fyra år för dopning.– Vi har inte så många exempel på att en så här ung utövare får ett så pass långt straff, säger Tommy Forsgren, ansvarig för bestraffningsärenden hos RF, till Nyhetsbyrån Siren.
Publicerad 11 november 2016
Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Det är Riksidrottsförbundets dopingnämnd som beslutat att den 19-årige hockeyspelaren ska stängas av i fyra år på grund av dopning. Spelaren ska enligt uppgifter till Siren överklagat beslutet till Riksidrottsnämnden, men utan framgång.

Någon vidare information om vad som ligger bakom avstängningen går förbundet inte ut med då det inte rör sig om en elitspelare. Men fyra års avstängning är utgångspunkten för grova förseelser.

– Rent generellt är det viktigt att tänka på att det kan finnas många olika grunder för en avstängning. En förbjuden substans i kroppen är den vanligaste anledningen, men det kan också handla om exempelvis trafficking av preparat, smitning från ett test eller manipulation av ett prov, säger Tommy Forsgren.

Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons