Annons

Just nu: Växjö Lakers-Leksand 0-0

Förlust mot Örebro i onsdags. I kväll klockan 18.00 väntar en ny toppmatch för Växjö Lakers. Leksand gästar och många lär masa sig till ishallen.
Sport • Publicerad 23 oktober 2010
Foto: 

Första perioden:

Inför matchen:

Annons

Det stundar hockeyfest i Växjö. Leksand är ute på långresa och kommer direkt från en förlust efter straffar i Malmö. Växjö kommer från två raka nederlag mot Sundsvall och Örebro. I dagens match får vi kanske svar på om det är en tillfällig dipp eller en stundande svacka.

Janne Karlsson väljer att fortsätta med Christoffer Bengtsberg i mål. Han var tillbaka senast och imponerade. Bland backarna är Björn Karlsson tveksam. Han ådrog sig en lättare hjärnskakning mot Örebro. Han ersätts av Johan Jonsson som är tillbaka efter sin hjärnskakning. Bland forwards återkommer Patrik Näslund.

Lakers tränare gör en del förändringarna i kedjorna. Joakim Hillding och Josh Soares som spelat med Christian Magnusson de senaste matcherna får nytt sällskap i form av Johan Andersson. Återkommande Patrik Näslund tar plats i den fjärde kedjan tillsammans med Anders Eriksson och David Laudius. Christian Magnusson blir extraforward enligt laguppställningarna.

Leksand har tappat namn som Oliver Ekman-Larsson och Pelle Prestberg inför årets säsong. De är förstås omöjliga att ersätta, men Växjö måste ändå se upp. Normannen Ken-Andre Olimb har till exempel imponerat och har seriens bästa plusminus-statistik. Dalmasarna saknar ett par spelare i dagens match, bland annat Trojabekante Jean-Luc Grand-Pierre och Eric Moe.

Växjö Lakers laguppställning:

Målvakt: Christoffer Bengtsberg.

Förstafemman: Tom Linder, Marcus Johansson, Gustav Hjalmarsson, Dustin Johner, Steve Saviano.

Andrafemman: Jeremias Augustin, Johan Jonsson, Joshua Soares, Joakim Hillding, Johan Andersson.

Tredjefemman: Nicklas Rahm, Nils Andersson, David Lundbohm, Erik Josefsson, Daniel Åhsberg.

Fjärdefemman: Joakim Larsson, Christian Magnusson, Patrik Näslund, Anders Eriksson, David Laudius.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons