Annons

Kajsa är Växjös enda hopp

Att ha vinnarskalle är en viktig egenskap i en idrott som tennis. Kajsa Rinaldo-Persson, Växjö TS, har begåvats med en sådan och i dag spelar hon semifinal i 14-årsklassen i junior-SM i Strandbjörket.
Sport • Publicerad 13 augusti 2010
Kajsa Rinaldo-Persson.
Kajsa Rinaldo-Persson.Foto: Filip Sjöfors

Anmärkningsvärt i sammanhanget är att Kajsa först den 11 november fyller 13 år. I princip kan hon vara nästan två år yngre än vissa konkurrenter.

Kajsa Rinaldo-Persson fick en svettig torsdag. Hon tvingades spela två singlar, totalt fem set mot högt rankade 14-åringar, i värmen. Och hon vann.

Annons

Orkar du ladda om inför semifinalen?

Svaret blev ett kortfattat men kärnfullt ja.

Kajsa inledde med att vinna en holmgång, 6–7, 6–2, 6–4, mot Sofia Segerfors, TSK Malmen. Kajsa, med sina fina grundslag, inledde med ett break direkt i andra set och höll sedan hela vägen. På fjärde matchbollen fick Växjöflickan jubla, trots att serven klickade i perioder under matchen.

I kvartsfinalen mot Pauline Wulcan, Mariestad, blev segersiffrorna 6–2, 6–4. Då ska man veta att Kajsa låg under med 1–4 i andra set.

Med smartness och tålamod tog hon över.

– Den första matchen var min bästa match hit och dags i junior-SM. Jag servade ibland bra och ibland dåligt, men jag vann, säger Kajsa.

– Efter den andra var jag trött, två matcher i följd sliter, fortsätter hon.

I semifinalen får hon upp till bevis mot andraseedade Jovana Petrovic, Göta. Kajsa slår här i underläge.

I pojkar 18 stötte dubbelpolarna Viktor Odenbrink, Växjö TS, och Isak Arvidsson, Tabergsdalen, på varandra. Oseedade Arvidsson överraskade med att vinna med 6–4, 6–4.

Isak Arvidsson spelade kraftfullt och hade en vass serve, samtidigt som Viktor Odenbrink inte kom upp i sin normala klass.

Annons

– Visst hade jag mer att ge, men jämfört med mina andra tävlingar i sommar var junior-SM en klar förbättring, summerar Viktor Odenbrink.

Tidigare på dagen hade Emma Andersson, Växjö TS, fått lämna in efter 1–6, 1–6 mot Hanna Börjesson, GLTK. Hanna, Sverigetrea bland 1996-orna, var ett nummer för stor för Emma.

– Jag är nöjd med turneringen i stort, men inte med mitt spel mot Hanna. Nu får jag ladda om till nästa tävling i Taberg, säger Emma Andersson.

Lite besviken trots allt.

I junior-SM i Karlskrona, tolv år, har Växjö TS en spelare kvar, Frida Ejderstedt. Kostaflickan har gått fram som på räls och krossade Amalia Karlsson, Ullevi, med 6–1, 6–1. Frida ställs i kvartsfinal mot Julia Holtback-Yeter, Ullevi.

Simon Sälgfors, VTS, nådde fjärde rundan bland pojkarna.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons