Annons

Kalla isolerad efter coronasymptom

I morgon samlas det svenska skidlandslaget för läger i Bruksvallarna.
Charlotte Kalla kommer inte finnas med sedan hon visat symptom på covid-19.
Längdskidor • Publicerad 10 november 2020
Charlotte Kalla är isolerad efter att ha fått symptom på covid-19. Arkivbild.
Charlotte Kalla är isolerad efter att ha fått symptom på covid-19. Arkivbild.Foto: Erik Mårtensson/TT

Längdstjärnan fick förkylningssymptom som ont i huvudet och lätt feber i måndags och har sedan dess varit isolerad.

"Charlotte har följt alla rutiner som vi satt upp men ändå sannolikt blivit smittad.", säger landslagets läkare Per "Pliggen" Andersson i ett pressmeddelande.

Annons

Kalla har testat sig men väntar ännu på provsvar.

"Jag har lättare symptom, men mitt allmäntillstånd är gott. Jag är optimistisk och hoppas på ett snabbt tillfrisknande. Jag håller mig strikt till de smittskyddregler som gäller och undviker kontakt med andra människor, säger Charlotte Kalla.

Resten av landslaget samlas i morgon och ingen av de andra åkarna uppvisar symptom.

"Med hänvisning till det förändrade smittläget så kommer vi att se över våra rutiner och riktlinjer tillsammans med vår landslagsläkare. Vidare förbereder vi för säsongsstart, följer utvecklingen noga och vidtar de försiktighetsåtgärder som krävs för att kunna genomföra träningsläger och tävlingar på ett så säkert sätt som möjlighet", säger landslagschef Anders Byström.

Svenska säsongspremiären för längdlandslaget är 20-22 november i Bruksvallarna. Världscupen är planerad att starta i finländska Ruka 27–29 november.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons