Annons

Kalle Björklund blir assisterande Östertränare

Kalle Björklund blir assisterande tränare till Roar Hansen.
Matteo Blomqvist-Zampi får ett nytt treårskontrakt.
Där har ni nyheterna som Östers sportchef Peter Kuno Johansson levererade på söndagen.
Sport • Publicerad 13 december 2010

– Jag är oerhört glad för att vi lyckats får tillbaka Kalle Björklund till Öster. Jag har jobbat ihop med honom i IFK Värnamo och det samarbetet fungerade jättebra. Jag vet att också att Kalle brinner för Öster, sa Kuno i går.

Kalle Björklund själv var lika glad när han kommenterade sitt nya jobb i telefon från boendet i Mellbystrand:

Annons

– Det ska bli jätteroligt, jag blev oerhört glad när jag fick en förfrågan från Öster. Även socialt kommer det att bli perfekt, till en början kommer jag att pendla men så småningom kommer vi att flytta till Växjö.

Kalle Björklund, som hunnit bli 57 år, har ett stort Österhjärta. 1978, 1980 och 1981 var han med och spelade hem SM-guldet till Växjöföreningen och under sin storhetstid spelade Kalle även 16 A-landskamper.

Björklund startade sin fotbollskarriär i Växjö Norra och kom till Öster som junior. Utöver Växjöföreningarna spelade han också för IFK Värnamo.

I dag har Kalle Björklund en lång tränarkarriär bakom sig. Det började med att han hjälpte Bosse Johansson när Öster gjorde en ungdomssatsning och fortsatte med tränaruppdrag i norska Brann, Kalmar FF, Örgryte, Elfsborg, norska Molde, Landskrona BoIS, IFK Värnamo och Östersund.

– I Landskrona var jag och Roar Hansen assisterande tränare till Mats Jingblad som mer fungerade som en manager, berättar Kalle Björklund som alltså nu återförenas med Roar Hansen.

– Roar kommer att bli en perfekt huvudtränare i Öster och jag tycker det är viktigt att påpeka att det är han som är nummer ett och den som har ansvaret. Roar kommer att ha hand om alla matchbitarna som det tekniska och taktiska medan jag ska vara pådrivande och hålla i uthållighetsbiten på träningarna. Jag ska också scouta motståndarlag, säger Kalle Björklund som även kommer att arbeta med de unga Österspelarna på Procivitas fotbollsgymnasium tillsammans med Jevgenij Kouznetsov och Marie Bengtsson.

– Arbetet med skolan var en av anledningarna till att jag tycker det här Österjobbet ska bli jättespännande. Jag brinner för att jobba med unga spelare, säger Kalle som har en gedigen erfarenhet från fotbollsgymnasium i Värnamo, Östersund och Laholm.

En av många talangfulla Österspelare som Kalle Björklund nu får vara med att utveckla är Matteo Blomqvist-Zampi, född 1990. Öster och Matteo är överens om ett nytt treårskontrakt.

– Vi tycker att det är jättetrevligt att ha kvar Matteo, han är en spelare som vi tagit upp till A-truppen från våra ungdomsled och det tycker vi är viktigt, säger Peter Kuno Johansson.

– När Matteo fick vara skadefri under hösten visade han bra klass och kommande säsong hoppas vi att Matteo får sitt genombrott i superettan.

Slutligen noterar vi att Öster ska möta GIF Sundsvall hemma 10 april i superettans premiär enligt det förslag till spelprogram som Svenska Fotbollförbundets lagt.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons